Annonce
Østjylland

Gymnasieelever fra Grenaa vinder konkurrence i naturfag

Jogaile Kripaite fra Litauen og Valerija Barkanova med deres vejleder Jess Boye. Privatfoto

Grenaa: To elever fra Grenaa Gymnasiums internationale studentereksamen, IB Diploma, har vundet biologi-delen i årets Drughunters, der er medicinalfirmaet Lundbecks årlige naturfagskonkurrence for gymnasieelever.

Jogaile Kripaite fra Litauen og Valerija Barkanova bliver internationale studenter fra Grenaa Gymnasium til sommer. De deltog i konkurrencen med en idé til, hvordan man måske i fremtiden kan behandle sygdommen skizofreni ved at måle på en såkaldt biomarkør.

Der var også konkurrencer i fagene bioteknologi og kemi, og i alt ca. 200 elever deltog i finalen ud af samlet ca. 1500 deltagende elever.

Jogaile og Valerija bor begge på Grenaa Gymnasiums kostskole, og biologilærer Jess Boye, som også er kostlærer på kostskolen, var deres vejleder.

- Jeg er stolt af Jogailes og Valerijas præstation. De er begge meget dygtige og dedikerede. De gør ikke noget halvt, siger Jess Boye om de internationale studerende.

De to vandt højttalere, et gavekort på 1000 kroner, og en middag, hvor de må invitere deres klassekammerater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Bizar skrue-konflikt på Kongens Ege: - Vi har en slutbruger, der ikke opfører sig som en normal bygherre

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Annonce