Annonce
Randers

Håb for skøjteprinser og -prinsesser: Skøjtebanen åbner trods corona-benspænd

Skøjtebanen på Jens Otto Krags Plads åbner efter planen 28. november, med mindre coronaen vil det anderledes. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Underværket, som står for driften af den udendørs skøjtebane på Jens Otto Krags Plads, håber at være klar til en ny sæson lørdag 28. november trods coronarestriktioner.
Annonce

Randers: Hvis aarhusianerne vil skøjte udendørs den kommende vinter, må de køre en tur til Randers. I sidste uge meddelte den aarhusianske rådmand Rabih Azad-Ahmad, at skøjtebanen i Musikparken i den centrale del af Aarhus ikke bliver stillet op i år på grund af corona-restriktioner.

Det gør den udendørs skøjtebane til gengæld i Randers.

Poul Jeberg, der er projektmedarbejder på Underværket, som står for skøjtebanen i Randers, bekræfter, at der igen i år bliver gjort klar til skøjteprinser og -prinsesser på Jens Otto Krags Plads.

Annonce

Mundbind og afspritning

- For det første er det udenfor, og for det andet kan vi styre det med det antal, der må være på banen. Vi kan jo kræve mundbind og afspritning og lægge hele arsenalet frem, som vi alle sammen kender fra det sidste halve års tid, siger Poul Jeberg.


Hvis skolerne lukker, så lukker vi også. Det er klart. Vi bliver nødt til at trække i strengen, når det bliver nødvendigt. Nu afventer vi den melding, som kommer 18. oktober. Så må vi se, hvordan Danmark har det der. Vi følger det tæt, men regner så absolut med at åbne.

Poul Jeberg, projektmedarbejder, Underværket


- Men hvis skolerne lukker, så lukker vi også. Det er klart. Vi bliver nødt til at trække i strengen, når det bliver nødvendigt. Nu afventer vi den melding, som kommer 18. oktober. Så må vi se, hvordan Danmark har det der. Vi følger det tæt, men regner så absolut med at åbne, siger Jeberg.

Annonce

Sæson nummer 18

Underværket forventer at begynde at stille skøjtebanen op i uge 46, så hele menageriet i bedste fald kan være på plads, når borgmesteren tænder julelyset 28. november.

- Men det er ikke sikkert, vi når det. Vi plejer at nå det omkring 1. december, men er der 8-9 grader, så kan vi ikke gøre noget, siger Poul Jebjerg, der kan se frem til sæson nummer 18 med en udendørs skøjtebane i Randers midtby.

- Og det har været en fornøjelse hele vejen. Lige bortset fra, da vi var tvunget til at være på Østervold, fordi de byggede VIA. Der tabte vi penge, for det blæser på Østervold. Og når der så er nul grader, så er det som om, der er minus 6. Derfor var vi meget glade for at vende tilbage til omdøbelsen fra Museumspladsen til Jens Otto Krags Plads, fortæller Poul Jeberg.

Annonce

Slemt nok nu

- Vi krydser fingre for, at det ikke bliver værre med coronaen, for det er slemt nok nu. Vi følger som alle anvisninger fra statsministeren, Søren Brostrøm og de andre. Hvis man bare gør, hvad de siger, så har man ikke gjort noget forkert.

Fredag 25. september meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde, at myndighederne på grund af den stigende smitte med coronavirus forlængede de nationale restriktioner til og med 18. oktober.

Det betyder, at højest 50 personer må forsamles på en gang. Arrangementer med siddende gæster såsom koncerter og konferencer er dog undtaget. Der er grænsen 500 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce