Annonce
Randers

Håb om 60 nye byggegrunde: Dronningborg er ved at løbe tør for byggegrunde

De nye huse, der skyder op på Hjertegræsbakken, Ærenprisbakken og Riddersporerbakken i Dronningborg, er forskelligartede. Dog er de ret store, fra gennemsnitligt 200 kvadratmeter, men der er også boliger på 240 og 300 kvadratmeter, siger ejendomsmægler Ole Vandfoss, Nybolig Kronjylland. Foto: Lone Hammer Sørensen
Til april næste år regner ejendomsmægleren med, at han har solgt de sidste 10 grunde, der er tilbage i det nye kvarter i Dronningborg, som tæller Hjertegræsbakken, Ærenprisbakken og Riddersporerbakken. Og salgene er gået nemt, især efter de første huse blev bygget.
Annonce

Dronningborg: Det nye kvarter i Dronningborg, øst for Tjærbyvangsvej, er ved at skyde godt op. Den nye bydel med fjordkig er kommet til i løbet af de seneste tre år, og ud af 43 byggegrunde er der nu 10 tilbage i byggeudstillingen Randers Bygger.

- Hvis alt går vel, så er de solgt inden april næste år. Salget herude er gået godt, især fordi der jo har været udstillingshuse at kigge på, og det er altså noget nemmere at sælge, end når der ligger en bar pløjemark. I takt med at nye købere også har fået opført huse her, så er det blevet nemmere og nemmere, siger ejendomsmægler Ole Vandfoss, Nybolig Kronjylland, selv om han da ikke lægger skjul på, at der også skal lægges noget benarbejde i salgene.

Ole Vandfoss viser rundt i kvarteret, der har fået vejnavne, men de er endnu ikke slået igennem på Google. Kvarteret, der ligger på en bakketop, hvor yderste række mod syd har et populært vue over Randers Fjord, indeholder huse i alle mulige forskellige former. Fra de mere traditionelle, over dem med garage og hus i samme stil og til de store firkantede kasser, der giver mulighed for fantastiske rum inde.

- Det er kendetegnende, at husene er store her. Gennemsnitligt omkring de 200 kvadratmeter, men der er også huse på 240 og 300 kvadratmeter. Jeg vil sige, at gennemsnitspriserne ligger på tre-fire millioner kroner, siger Ole Vandfoss.

Der bygges på livet løs i den nye Dronningborg-udstykning. Ud af 43 grunde er der nu kun 10 tilbage. Og dem regner ejendomsmægleren med at have solgt inden april næste år. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce

Købere er et mix

Ud over de nye huse ligger der også 36 rækkehuse, ejet af boligforeningen Lejerbo.

- Og de blev lejet ud, inden de var bygget færdige, så de har også været populære, siger ejendomsmægleren.

Nytilflytterne er et blandet mix af børnefamilier, par og singler mellem 30-60 år samt seniorer, oplyser Ole Vandfoss.

Han fortæller, at han håber, at det snart bliver muligt at få endnu flere grunde til salg, nu hvor han er ved at løbe tør for dem.

Udstykkeren er Erik Bo Andersen, der køber jord af landmænd og sælger den videre. Det er også ham, der har lavet en aftale med flere forskellige typehusfirmaer, der kommer og bygger deres bud på huse. De huse sættes så til salg, når der er gået en rum tid, og de har været demohuse.

I øjeblikket er der nu huse fra Milton Huse, Eurodan Huse, Hybel Huse og Vestergaard Huse.

- Jeg er lige ved at sælge et af dem nu, et Vestergaard Hus, i den nyeste udstykning, men der må først flyttes ind i det til marts 2020, forklarer ejendomsmægleren.

Der er kun to grunde tilbage på Hjertegræsbakken, en på Ærenprisbakken, og ni ud af de 16 grunde er solgt på Riddersporerbakken.

Priserne for en grund starter ved 595.000 kroner og går op til 825.000 kroner, og de dyreste ender på en million kroner med tilslutning til kloak.

Annonce

60 nye grunde på vej

Erik Bo Andersen har en anmodning om et areal øst for Tjærbyvangsvej og op mod Udbyhøjvej. Her er det meningen, at der skal udstykkes yderligere 60 grunde.

Byrådet vedtog på mødet mandag at sende et forslag til lokalplan og et tillæg til kommuneplanen i høring, der skal bane vejen for endnu flere boliger i området. Planforslagene omfatter et område på cirka 10 hektar ved Tjærby Diger Allé i Dronningborg.

I dag bruges jorden, der skal bebygges, til landbrugsformål.

Planen er, at der skal laves cirka 60 nye byggegrunde, nogle af dem kompakte, og cirka 40 nye rækkehuse i størrelsen fra 80-140 kvadratmeter.

- Og de 60 byggegrunde håber jeg, at vi kan begynde at sælge til næste efterår, siger Ole Vandfoss.

I den gældende lokalplan står der, at den nye bydel ikke må komme for tæt på Tjærby, idet Tjærby er udpeget som kulturmiljø. Så for at Tjærby også fremover kan genkendes som en selvstændig landsby, sikres der i lokalplanen en afstand imellem landsbyen og det nye boligområde. Det mellemliggende areal udlægges til offentlige formål i form af regnvandsbassin med en udformning, afgrænsning og beplantning tilsvarende et naturligt vandhul.

10 grunde er der stadig til salg, men når vi når april, regner Ole Vandfoss med, at de også er solgt. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce

Sammensmeltning?

Afstanden til nabolandsbyen Harridslev bliver mindre og mindre. Samtidig udvides der mod vest i Harridslev, og der er ikke mange kilometer, der nu adskiller de to bydele i fugleflugtslinje.

Hos afdelingen Plan, Byg og Veje, Randers Kommune, forklarer sektionsleder Grethe Helledi Kristensen, at det ligger i kommunens planstrategi, at der netop udvides den vej på i Dronningborg.

- Men det varer nu mange år, før de rammer hinanden, og der er en masse private lodsejere imellem, lyder det fra sektionslederen.

Samtidig er kommunen også i færd med at se på infrastrukturplan, og der spekuleres i, at der skal ske en del ting i Randers NØ med både flere boliger, østbro og klimabro, hvis vejforløb er reserveret til at munde ud i Udbyhøjvej lige over for Bækkestien.

Spørger man ejendomsmægleren, vil han synes, at det var en god idé at lade Harridslev og Dronningborg smelte sammen.

- Så kunne beboerne i Dronningborg benytte sig af faciliteterne i Harridslev, hvor der både er skole og indkøbsmulighed, siger han.

Den her bolig fra Vestergaard Huse er lige solgt, oplyser ejendomsmægleren. Men da det er et udstillingshus, må de nye købere først flytte ind til marts 2020. Foto: Lone Hammer Sørensen
De huse, der ligger i første parket, har kig til Randers Fjord. Foto: Lone Hammer Sørensen
Husene skyder op i det nye område i Dronningborg. Foto: Lone Hammer Sørensen
Flere af udstillingshusene har også anlagt have, og her er det hele kommet godt op. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce