Annonce
Randers HK

Håber på fem millioner kroner: Salg af aktier skal redde Randers HK

Camilla Degn er en af de mange egenudvilklede spillere i Randers HK-truppen. Foto: Annelene Petersen
Randers HK vil nu lokke byens virksomheder og borgere til at investere i klubben. Bestyrelsesformand Peter Møller Lassen håber, at klubben kan sælge for op til fem millioner kroner. Det vil redde Randers HK og sikre fremtiden, hvor der i højere grad skal satses på klubbens egne talenter.
Annonce

Randers: Salg af aktier for mellem tre og fem millioner kroner.

Det er planen, der skal sikre økonomisk overlevelse i Randers HK og skabe en platform for fremtiden, hvor klubben i højere grad vil satse på talenter af egen avl på ligaholdet.

Randers HK-formand Peter Møller Lassen fortalte om det kommende aktieprojekt ved VIP-arrangementet inden den seneste hjemmekamp mod Skanderborg, og Randers HK-formanden fortæller nu til Randers Amtsavis, at klubben forventer at kunne sætte gang i salget af aktier omkring 1. oktober.

- Det kommer til at være et projekt, som er rettet mod både de store virksomheder og mod småsparerne. Det bliver for dem, som har hjertet med for byen, håndbolden og det nye Arena-projekt. Hvis man mener, at Randers skal have et elitehold i håndbold, så får man nu muligheden for at bidrage ved at købe aktier, siger Peter Møller Lassen.

Annonce

For store og små

Han lægger ikke skjul på, at der skal store beløb på bordet for at sikre klubbens fremtid.

Dels skal der skaffes penge til at betale udgifter for indværende sæson, og dels skal der penge til for at genopbygge egenkapitalen, så Randers HK kan tegne nye kontrakter til næste sæson.

- Jeg håber, at vi kan sælge aktier for fem millioner kroner, men tre millioner kroner skal vi i hvert fald op på. Vi kan ikke blive ved at sidde måned for måned og kæmpe med likviditeten. Vi er nødt til at komme derhen, hvor vi kan begynde at tænke langsigtet, siger Peter Møller Lassen.

Men er det overhovedet realistisk at kunne hente fem millioner kroner hjem?

- Det er ambitiøst. Men jeg tror på det. Det er klart, at vi har brug for, at der er nogle af de store virksomheder, som kommer på banen og er villig til at tegne sig for en god del. Men det er i høj grad også tænkt som et folkeligt projekt, hvor almindelige borgere kan tegne aktier og dermed være med til at bakke op om Randers HK, siger Peter Møller Lassen.

Annonce

Investering med hjertet

En pris på 1.000 kroner pr. aktie har været nævnt, men ifølge Peter Møller Lassen er prisen endnu ikke lagt fast.

- Men det er klart, at når det bliver som folkeaktier, så bliver det til en pris, der er til at betale, siger han.

Hvad man - udover at støtte klubben - får ud af at investere i Randers HK, er heller ikke helt afklaret.

- Man skal nok ikke nødvendigvis forvente, at det er en vækstaktie, man investerer i, griner Peter Møller Lassen.

- Det er først og fremmest en investering med hjertet. Men der kommer til at være nogle aktionærfordele. Der bliver de traditionelle ting som eksempelvis billetter til kampene, men derudover arbejder vi på at lave noget, hvor man får mulighed for at komme tættere på både trænerteamet og spillerne. Vi vil gerne give folk mulighed for at få et dybere indblik i Randers HK og livet som professionel håndboldspiller.

Annonce

Talent-DNA

Randers HK har oprettet et frivilligt ambassadørkorps, som skal hjælpe til med at sælge aktier til byens borgere og virksomheder.

Peter Møller Lassen forventer, at det inden for de næste par måneder står klart, om der er sikret kapital nok til at kunne drive Randers HK videre.

- Vi er langt fra i mål. Men vi arbejder på det, og jeg håber ikke mindst af hensyn til talentudviklingen, at vi lykkes med det. I den seneste kamp mod Odense havde vi otte spillere af egen avl i aktion, og der er ingen tvivl om, at det også bliver drivkraften fremadrettet. Det er vores DNA, siger Randers HK-formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Beboere savner bussen i Helstrup og Øster Velling: - De har taget vores livsnerve fra os

Annonce