Annonce
Randers

Håbefulde studerende: Står i kø for at komme ind på VIA og Dania

De unge har søgt mod de videregående uddannelser mere flittigt end sædvanligt, afslørede søndagens ansøgningsfrist. Det mærker både Erhvervsakademiet Dania og VIA University College i Randers. Foto: Inge Lynggaard Hansen/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Rekord i ansøgninger til de videregående uddannelser på VIA University College og Erhvervsakademiet Dania, både på antal og på førsteprioritet.
Annonce

Randers: De jubler på de videregående uddannelser i Randers, hos VIA University College og Erhvervsakademiet Dania, for der er rekordstor ansøgning, det ene sted på antal, og det andet sted på førstevalg.

Hos Dania er ansøgerantallet steget med 12 procent fra året før, og dermed følger de unges ansøgningslyst i Randers med landstendensen. Stigningen ligger på syv procent for hele landet, og i alt 94.604 unge har søgt ind på en videregående uddannelse. Tallene dækker både over kvote 1 og kvote 2.

- Vi skal helt tilbage til 2013, før vi havde den seneste rekord, så vi er meget glade, lyder det fra Anne-Mette Gyldenløv Grosen, der er pressemedarbejder hos Erhvervsakademi Dania i Randers.

Ansøgningsantallet hos Dania endte søndag på 2864, hvilket altså er 12 procent mere end antallet i 2019, hvor det lagde sig på 2487.

Annonce

90 ekstra pladser

Dania fik også sin del af de i alt 5000 ekstra studiepladser, som regeringen banede vejen for i coronakrisens tegn, nemlig 90 ekstra pladser, og de er gået til onlinestudiet som finansøkonom, oplyser Anne-Mette Gyldenløv Grosen.


Vi skal helt tilbage til 2013, før vi havde den seneste rekord, så vi er meget glade,

Anne-Mette Gyldenløv Grosen, pressemedarbejder Erhvervsakademiet Dania


Hos VIA University College er der modtaget ti procent flere førsteprioritetsansøgninger end sidste år, selv om det samlede ansøgningstal på Campus Randers er faldet lidt, nemlig med 27 fra 1104 sidste år til 1077 i år.

395 ansøgere har i år sat en VIA-uddannelse i Randers øverst på ønskesedlen, mens sidste års tal var 358.

VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers har oplevet et lille fald på fire procent i søgningen som førsteprioritet, mens pædagoguddannelsen har modtaget 18 procent flere førsteprioritetsansøgninger end sidste år. Det tilsvarende tal for psykomotorikuddannelsen er en stigning på 15 procent.

Det billede glæder Gitte Sommer Harrits, prorektor hos VIA: - Til langt de fleste af VIAs uddannelser, også dér, hvor der har været en nedgang i søgningen, har vi modtaget langt flere ansøgninger, end vi har studiepladser til. Men i år har vi glædeligvis haft flere pladser at søge for de unge end sidste år, fortæller Gitte Sommer Harrits.

Konkret har VIA i kølvandet på corona, og efter aftale med Uddannelses- og Forskningsministeriet, skabt godt 200 ekstra studiepladser i år. De er fordelt på både velfærdsuddannelser og privatrettede studier med lav ledighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

12 dages ventetid på coronatest i Randers: Nu sender andre regioner hjælp

Annonce