Annonce
Randers

Håbet brast for udsat målgruppe: Heller ingen Ferie Camp i Randers i år

Landsforeningen af Væresteder har i 2018 og 2019 arrangeret ferielejr i Randers. Ferie-campen blev aflyst i 2020, og igen i år må foreningen opgive at afvikle lejren. Årsagen er corona-restriktioner. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
1700 socialt udsatte og deres børn må igen i år undvære en uges feriecamp på Langvang i Randers. Landsforeningen af Væresteder kaster håndklædet i ringen, efter forgæves at have forsøgt at få ferielejren gennemført trods corona-restriktioner.

Randers: Efter planen skulle en ferielejr for op mod 1700 børn og voksne afvikles ved Langvang i Randers den første uge i juli. En lejr, hvor socialt udsatte og deres børn skulle have nogle hyggelige og spændende dage med fokus på samvær og aktiviteter.

Men Landsforeningen af Væresteder opgiver nu at realisere lejren i år. Lige som sidste år vil der i stedet blive lavet en række online-tilbud, fortæller Cliff Kaltoft, der er sekretariatsleder hos landsforeningen.

- Det er desværre igen i år umuligt at gennemføre lejren, siger han.

Annonce

Årsagen er genåbningsplanen og de regler, der gælder for afvikling af større arrangementer.

Landsforeningen af Væresteder har forsøgt at få politikerne i tale for at understrege vigtigheden af, at årets Ferie Camp kunne gennemføres. Men reglerne er ikke blevet lempet for denne type begivenheder, og det betyder, at der maksimalt må samles 500, og de skal være inddelt i sektorer.

- Vi er skuffede over, at det ikke kan lade sig gøre, siger Cliff Kaltoft. Han understreger, at der nu vil blive gjort en stor indsats for at lave nogle online-begivenheder, som trods alt kan vække glæde i ferietiden hos de børn og voksne, der skulle have været afsted på sommerlejren.

Et samarbejde

Landsforeningen af Væresteders Ferie Camp stables på benene som et samarbejde med Randers Kommune. Det er en gratis ferieoplevelse for socialt udsatte og deres børn med masser af sport, aktiviteter, musik, udflugter og socialt samvær.


Mange er endnu ikke vendt tilbage til værestederne efter coronanedlukningen, og de har stort behov for at kunne se et lys for enden af tunnellen.

Cliff Kaltoft


Med midler fra Arbejdsmarkedets Feriefond og Randers Kommune havde Landsforeningen af Væresteder i år mulighed for at byde tæt på 1700 mennesker på en helt speciel ferieoplevelse i Randers. Desuden skulle 150 frivillige have deltaget i afviklingen af Ferie Campen.

Annonce

Stort behov

Cliff Kaltoft peger på, at netop de socialt udsatte har særlig meget brug for at komme på ferie.

- Mange er endnu ikke vendt tilbage til værestederne efter coronanedlukningen, og de har et stort behov for at kunne se et lys for enden af tunnellen. Det er måske en gruppe, der endnu mere end andre har mistet modet, siger Cliff Kaltoft.

Ferielejren kunne have været et frisk pust i en ellers trist og isoleret hverdag, mener han.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce