Annonce
Randers HK

Fløjraketters fædre har kastet sig ind i kampen for Randers HK: - Det handler om at redde et ikon

Ejvind Degn (tv.) og Henrik Schaar bruger i øjeblikket både aftener og weekender på at hjælpe bestyrelsen i Randers HK med at redde klubben. Foto: Anne Myrup Pedersen
Ejvind Degn og Henrik Schaar, fædre til Camilla Degn og Signe Schaar, har på frivillig basis kastet sig ind i kampen for at redde Randers HK. Onsdag aften går kampen ind i sin afgørende fase med et investormøde på Tradium, hvor kortene bliver lagt på bordet.
Annonce

Randers: Døtrene Camilla Degn og Signe Schaar kender vi fra håndboldbanen i Arena Randers, hvor de to fløjraketter begge er en del af ligaholdet i Randers HK.

Men færre ved, at fædrene Ejvind Degn og Henrik Schaar i disse måneder spiller væsentlige roller i kulisserne, hvor de har kastet sig ind i kampen for at redde Randers HK ud af det økonomiske stormvejr.

Ejvind Degn blev allerede involveret i foråret og har arbejdet med at få sat struktur på det korps af 70-80 frivillige, som særligt på kampdage hjælper til i Randers HK. Derudover har han taget fat på mange af de administrative opgaver, som har skullet løftes, efter at klubbens administration er blevet barberet ned til kun at tælle en enkelt fuldtidsmedarbejder.

- Jeg gik ikke ind i arbejdet, fordi jeg selv har en datter på holdet. Jeg kendte nogle af bestyrelsesmedlemmerne i Randers HK, og det var igennem samtaler med dem, at jeg kunne høre, at de var på vej til at bukke under for den opgave, de stod over for, siger Ejvind Degn.

- Et af problemerne var, at der ikke længere var råd til at have personale nok på kontoret til omfanget af opgaver. Mange af de frivillige skulle referere til personer, som ikke længere var ansat i Randers HK. Der manglede ganske enkelt en synlig struktur, tilføjer Ejvind Degn, der til daglig arbejder som produktchef i en virksomhed i Aarhus, der sælger teknisk solafskærmning.

Sagen kort

Randers HK kæmper i dette efterår en kamp for at overleve økonomisk.

Baggrunden er, at klubben kom ud af sidste sæson med et stort millionunderskud.

Det betyder, at Randers HK er presset i forhold til at kunne betale lønninger og regninger.

Samtidig er egenkapitalen blevet slået i stykker af det store underskud. Så der skal bygges en ny egenkapital op, hvis klubben skal kunne skrive nye kontrakter til sæsonen 2020/21.

Derfor har Randers HK sat en kampagne i gang, hvor byens borgere og virksomheder kan tegne folkeaktier. Det kan du læse mere om på randershk.dk

Indtil videre er der solgt folkeaktier for en halv million kroner, men der skal sælges for mindst tre millioner kroner inden jul, hvis klubben skal overleve og køre videre efter nytår.

Der er investormøde for alle interesserede onsdag 20. november klokken 19 i Tradium-Auditoriet på Rådmands Boulevard 19 i Randers.

Lykkes det ikke at sælge folkeaktier nok til at redde Randers HK, vil pengene blive ført tilbage til de folk, der har investeret.

Annonce

Turbulent tid

Han lægger ikke skjul på, at det har været turbulent at komme ind i Randers HK på et tidspunkt, hvor hele klubbens eksistens er truet.

- Det har været kaotisk. Men jeg gør det, fordi jeg synes, at der skal spilles kvindehåndbold på liganiveau i Randers, og det har vi været nogle stykker, der har kunnet se, ikke ville komme til at ske, hvis vi ikke gik ind og hjalp til med nogle ekstra hænder. For meget har hængt på bestyrelsen, efter at man har måttet opsige det meste af kontorpersonalet, siger Ejvind Degn.

Henrik Schaar arbejder som økonomidirektør i en højtalervirksomhed i Skanderborg, og sammen med endnu en frivillig, Peter Skrubbeltang, som også er økonomimand, blev han i august en del af redningsaktionen.

- Vi brugte tre-fire dage på at dykke ned i økonomien og få lagt et fem måneders budget. Vi fandt ud af, hvor mange penge der skulle findes for at kunne klare de økonomiske forpligtelser resten af efteråret. Så jeg kan godt bekræfte, at de tal, som har været fremme i avisen om, hvad der mangler af penge i kassen, ikke er helt ved siden af, siger Henrik Schaar.

Annonce

Et ikon

For Henrik Schaar er det heller ikke det faktum, at datteren Signe spiller på ligaholdet, som har været afgørende for, at han bruger en masse frivillige timer på at hjælpe klubben.

- Vi kommer jo fra et udgangspunkt, hvor vi har haft en masse gode oplevelser med vores børn i hallen igennem årene, og når jeg ser på, hvor meget de her piger knokler og går til den til træning, synes jeg ikke, det vil være fair, hvis de skulle ryge ud af ligaen af andre årsager end de spillemæssige.

- Men jeg er enig med Ejvind i, at det vigtigste er at sikre elitehåndbolden her i byen. Randers HK er ikke bare en håndboldklub. Det er et ikon for byen. Det er derfor, at jeg gerne vil give en hånd med, siger Henrik Schaar.

Sammen med Ejvind Degn, Peter Skrubbeltang og bestyrelsesformand Peter Møller Lassen har han været igang med at forberede og føre den aktiekampagne ud i livet, som skal sikre mindst tre millioner for at kunne drive klubben videre efter nytår.

Annonce

Langt til mål

Indtil videre har aktietegningen givet en halv million kroner i kassen.

Men onsdag aften går kampagnen ind i en afgørende fase, når der afvikles investormøde for alle interesserede hos Tradium på Rådmands Boulevard.

- Vi kommer til at lægge hudløst ærligt frem, hvorfor Randers HK er havnet i den her situation, og hvad der er vejen ud af det. Skal du investere i Randers HK, har du også krav på at vide, hvad du investerer i, siger Henrik Schaar.

Tror I på, at det lykkes at redde Randers HK?

- Ja! Det skal lykkes, lyder det samstemmende fra Ejvind Degn og Henrik Schaar.

- Men hvis alle siger, at Randers HK nok skal klare den, så sker det ikke. Det kræver, at folk er villige til at investere. Ellers når vi ikke i mål, tilføjer Ejvind Degn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce