Annonce
Østjylland

Håndfast kurs i busser og letbane: Kontrollører afviser passagerer uden mundbind

Der er nu krav om brug af mundbind i busser og letbane i Aarhus. Midttrafik indsætter ekstra kontrollører for tjekke, om passagererne efterlever kravet. Foto: Jens Thaysen
Ekstra kontrollører håndhæver det ny krav om brug af mundbind i offentlig transport. Der bliver intet salg af mundbind i busser og tog, men Midttrafiks Kundecenter vil fra onsdag sælge mundbind.
Annonce

AARHUS: I busser og letbane i Aarhus er der nu indsat ekstra kontrollører for at håndhæve kravet om mundbind.

- Vi indsætter ekstra G4S-kontrollører i busser og letbanen, der om nødvendigt skal afvise de kunder, der sidder i bussen uden mundbind. Det er i udgangspunktet ikke en chaufføropgave, understreger Midttrafik, der står for driften af bybusser, blå busser og Aarhus Letbane.

Kravet om mundbind i offentlig transport er indført i forbindelse med den bekymrende corona-bølge i Aarhus, og det gælder som udgangspunkt alle passagerer.

Dog behøver børn op til 12 år behøver ikke bære mundbind. Desuden skal personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet, ikke bære mundbind.

Mundbind skal også fjernes, hvis passageren får svære gener og ubehag, som eksempelvis vejrtrækningsbesvær og kvælningsfornemmelser. Et mundbind kan endvidere fjernes, hvis man har brug for at spise eller drikke, indtage medicin, samtale ved hjælp af mundaflæsning samt hvis politiet skal foretage identifikation.

Annonce

Salg af mundbind

Det er besluttet, at buschaufførerne som udgangspunkt også skal bære mundbind ved kørsel i Aarhus Kommune.

- I bybusser og letbane er chaufførerne afskærmet og behøver derfor muligvis ikke at bære mundbind, medmindre de skal i kontakt med kunderne. Vi er i gang med at få dette afklaret ved myndighederne, oplyser Midttrafik.

Mundbind i busser og tog

Kravet om brug af mundbind i offentlig transport i Aarhus blev indført fredag den 7. august.

Det gælder i de gule busser i Aarhus ved Busselskabet Aarhus Sporveje samt Aarhus Letbane. Derudover gælder det de regionale busser, som kører igennem Aarhus. Når busserne kører inden for Aarhus Kommune skal chauffører og kunder bære mundbind.

En passager uden mundbind kan blive afvist i bussen og ikke komme med. Der deles ikke bøder ud i forbindelse med kravet om brug af mundbind

Fra onsdag 12. august kan der købes mundbind på Midttrafik Kundecenter i Aarhus. Der sælges ikke mundbind i busser og tog.

Passagerne kan ikke købe mundbind i busserne. Det skyldes, at Midttrafik ønsker at begrænse kontakten mellem chauffør og kunde.

Men Midttrafik Kundecenter er ved at skaffe mundbind, der skal sælges fra centeret fra onsdag i uge 33.

- Skal du med bussen fra blandt andet Park Allé i Aarhus, kan du fra mandag eftermiddag møde vores stoppestedsværter. Stoppestedsværterne vil uddele håndsprit, mundbind og gode corona-råd, forklarer Midttrafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce