Annonce
Randers

Håndholdt 1. maj: Ægtepar fra Langå genopfinder årets røde højdepunkt

Når nu man ikke kan mødes til første maj i år, håber aktivt politisk ægtepar fra Langå i stedet at genskabe en onlineversion af kombinationen af politik og fællesskab. Her 2017-versionen af mødet. Foto: Vibeke Skov
Politisk engageret ægtepar har sat gang i en lidt anderledes første maj planlægning til Langå, som har lang tradition med begivenheden. Det bliver ikke live, men arrangørerne lover at gøre deres bedste for at skabe en stemning af fællesskab.
Annonce

Langå: Christian Engelbrecht Pedersen er formand for den lokale socialdemokratiske vælgerforening i Langå. Da han ikke synes, at muligheden for at ”mødes” og høre de lokale politikere tale på 1. maj skulle misses i år, opfandt han ”håndholdt 1. maj”.

Derfor ringede han rundt til sit politiske netværk og spurgte, om nogen havde lyst til at deltage i 1. maj i Langå - bare på en anden måde.

Det blev et klart ja fra alle de inviterede, som blandt andet tæller byrådspolitikere fra SF, Socialdemokratiet, Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten, samt borgmester Torben Hansen. Siden er der kommet et par navne mere til, men dem ønsker Christian Engelbrecht ikke at afsløre:

- Der skal jo være nogle overraskelser, som han siger.

De “indbudte” fik hver til opgave at filme en kort videotale med sig selv og sende den elektronisk til Langå, hvor den bliver sammensat til en film. Den bliver lagt på partiforeningens Facebook-side den 1. maj om eftermiddagen eller om aftenen. Herfra vil den blive delt i flere byers Facebook-grupper.

Annonce

En følelse af sammenhold

Christian vil som vært for begivenheden guide seerne gennem de mange indslag. Christian Engelbrechts hustru, Majken Vestergaard, arbejder også med på projektet, som de håber vil give en følelse af at holde 1. maj sammen, selvom man ikke kan være sammen.

- Håndholdt 1. maj kan af tekniske årsager ikke være live, men vi vil forsøge at skabe en stemning af noget, vi ser sammen her i Langå og Randers-området, siger Christian Engelbrecht.

De er i øjeblikket i fuld gang med at klippe og producere og håber også at få flere lokale kunstnere musikalsk engageret i oplægget.

Udover den sammenklippede hilsen er den digitale 1. maj i processen også blevet udvidet med et lidt kortere virtuelt morgenmøde, hvor folk fra fagbevægelsen samt enkelte musikere deltager. Denne video vil også bliver delt via de sociale medier.

- En af de gode ting ved at lave denne virtuelle 1. maj er, at der kan være så mange deltagere, som det skal være, siger Majken Vestergaard

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce