Annonce
Østjylland

Håndsprit mangler på hylderne: Rema 1000 vil sætte forsyningerne op til brug i butikkerne

De danske supermarkeder får løbende fyldt op med håndsprit, dog i begrænset omfang indtil videre. Foto: Søren E. Alwan.
Der er lige nu mangel på håndsprit i mange af de danske supermarkeder. Herunder følger et overblik over situationen i de danske supermarkedskæder. Alt er dog ikke helt skidt, man kan med fordel vaske sine hænder med sæbe i stedet for.
Annonce

AARHUS: Mange steder i Aarhus har folk måtte gå forgæves efter håndsprit i supermarkederne. Nogle har stadig mere på hylderne, mens andre forventer leveringer.

Derfor er de danske supermarkedskæder i fuld gang med at forsøge at få mere håndsprit hjem. En opgave, der ikke er så nem, da efterspørgslen er stor både i det private og i sundhedsvæsenet, der dog har førsteprioritet.

Århus Stiftstidende har talt med fire forskellige supermarkedskæder – Rema 1000, Coop, Dagrofa og Salling Group – for at høre, hvornår man kan regne med, at der kommer mere håndsprit på hylderne.

Annonce

Rema 1000

- I nogle af vores butikker har vi stadig håndsprit tilbage, og vi får løbende mere hjem. Der er også en del butikker, der mangler håndsprit, da det er en mangelvare. Leverandørerne skal prioritere sundhedsvæsenet, som selvfølgelig skal prioriteters højt. Vi får noget håndsprit hjem i morgen og en del mere sidst på ugen. Det skal bruges ude i butikkerne til kunder og personale, så man kan bruge håndspritten i butikken. Vi er en af de få steder i Danmark, hvor der stadig kommer mange mennesker. Der har vi et ansvar for at hjælpe folk med at kunne spritte af, som mange af vores kunder også har efterspurgt hjælp til, når de handler, siger Jonas Schrøder, kommunikationschef hos Rema 1000.

Annonce

Coop

- Håndspritten går mest til hospital og plejehjem. Der er lidt endnu, som drypvis kommer fra lagre rundt omkring ud på hylderne, men vi regner med, at det hurtigt bliver udsolgt. Vi har lige nu ikke overblik over, hvornår der kommer mere. Producenterne prioriterer hospitaler og plejehjem, så vi får ikke så meget hjem, siger Lars Aarup, kommunikations- og analysechef hos Coop.

Annonce

Dagrofa

- Vi har butikker, som stadig har håndsprit, men det er generelt svært at skaffe. Vi gør vores bedste for at få det tilbage på hylder, hvor det mangler. Vi kan desværre ikke sige noget om, hvornår det vil blive leveret. Det vil ske løbende. Vi får det i hvert fald i løbet af ugen, og så kommer det ud til butikkerne, siger Jannie Ravn Madsen, kommunikationskonsulent hos Dagrofa.

Annonce

Salling Group

Salling Group skriver i en mail: ”Der er håndsprit på hylderne i flere af vores butikker – og der kommer løbende og hele tiden nye forsyninger til.”

Annonce

Håndvask er lige så effektivt som håndsprit

Selvom der ikke skulle komme en masse håndsprit ud i de danske supermarkedskæder, skal man ikke gå i panik. Man kan nemlig vaske hænderne, hvis man spørger Svend Ellerman-Eriksen, ledende overlæge i klinisk mikrobiologi på Aarhus Universitetshospital.

- I forhold til virus er håndvask med sæbe og håndsprit lige effektivt. Håndsprit har den fordel, at det ikke går lige så hårdt over huden. Så derfor vask hænder, når ens hænder er beskidte, og ellers brug lidt håndsprit en gang imellem, siger Svend Ellermann-Eriksen.

Man kan læse den fulde guide fra Svend Ellermann-Eriksen her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce