Annonce
Østjylland

Hård start for ung forpagter: Nu lukker værtshus i fire uger

Kasper Hertz Ølholm ser sig nødsaget til at lukke Åstuen midlertidigt, efter at Regeringen har forlænget restriktionerne om mundbind og begrænsede åbningstider. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der har været mange bump på vejen for det unge par, der for godt et år siden overtog Åstuen i Tørring. Først var det rotter, der af flere omgange lukkede værtshuset, så et indbrud, og nu er det corona.
Annonce

Tørring: - Vi er supertriste over at måtte dele den her opdatering med jer, men med de nye restriktioner, Regeringen har indført, har vi desværre ikke andet valg.

Sådan skriver Belinda og Kasper Hertz Ølholm på værtshuset Åstuens Facebook-side i et opslag om, at de lukker værtshuset helt ned i de kommende fire uger.

Den midlertidige lukning er en konsekvens af de corona-regler, som statsministeren præsenterede på et pressemøde fredag aften. Her blev det blandt andet gjort klart, at krav om mundbind og begrænsede åbningstider på værtshuse er forlænget i fire uger, og for Åstuen blev det dråben, der fik bægeret til at flyde over.

- Vi har hele tiden fulgt de restriktioner, der har været, og vi har efter bedste evne forsøgt at lave en forretning ud af det alligevel. Men det er svært, når vi kun må holde åbent til kl. 22, for vi tjener de fleste af vores penge fra kl. 21 til 01. De sidste fire uger har vi mistet 85 procent af vores omsætning, og det kan vi ikke blive ved med. Derfor lukker vi helt ned i en periode, fortæller 31-årige Kasper Hertz Ølholm.

Annonce

Beerpong for de unge

Han driver værtshuset sammen med sin kæreste Belinda Bindslev Ravn, og det har ikke været noget let første år for det unge par, der overtog værtshuset i august 2019 - som den fjerde forpagter på to år.

Ambitionen var at få flere unge til at bruge det 40 år gamle værtshus, og det er med blandt andet beerpongturneringer, dj's og temafester lykkedes.

Der har dog været flere bump på vejen, og det første kom allerede 16. september sidste år, lidt over en uge efter åbningen, da der var problemer med kloakken.

Det blev udbedret i løbet af nogle dage, og værtshuset åbnede igen - men 7. oktober opdagede Kasper Hertz Ølholm nogle kradsemærker i baglokalet, som han mistænkte var rotter.

Annonce

Rotter, indbrud og corona

Det medførte en ny lukning i seks uger, indtil den sidste rotte gik i en fælde, og værtshuset kunne åbne igen 14. november.

I begyndelsen af januar var der indbrud i værtshuset, hvilket førte til en enkelt dags lukning i forbindelse med oprydning og reparation. Og i februar vendte rotterne tilbage, denne gang i tre uger.

Siden da har værtshuset kun holdt ufrivilligt lukket en enkelt gang, da Kasper Hertz Ølholm var syg og ville have en negativ coronatest, inden han åbnede igen.

Det har ikke været nogen ønskestart, Kasper Hertz Ølholm har fået som værtshusejer, men han er glad for den lokale opbakning og tror stadig på projektet. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Den unge værtshusforpagter lægger ikke skjul på, at hans første år med Åstuen har været lidt af et forhindringsløb.

- Men mange ting er også gået godt, og det er lykkedes os at blive et samlingssted for byens unge. Så vi forsøger at bevare et optimistisk syn på tingene, siger Kasper Hertz Ølholm.

Den nye lukning, der foreløbig strækker sig i fire uger, betyder, at værtshuset endnu engang går glip af både J-dag og julefrokoster.

Vores Værtshus i Uldum har netop meldt ud, at de også holder lukket i foreløbigt de næste fire uger på grund af coronarestriktionerne.


Vi har valgt at lukke i fire uger for at få klaret hovedet i stedet for at stå i frustration og lave minusomsætning. Det ligger ikke til os at give op, og vi håber på at komme stærkt tilbage.

Kasper Hertz Ølholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce