Annonce
Randers

Hård start: Kun én musiker kunne læse noder i Randers Politiorkester

Med plejehjemskoncerter, foyerkoncert på Værket, byfester, egen julekoncert og deltagelse i byens aktiviteter bidrager Politiorkesteret med god musik og højt humør. Privatfoto
Støtte til gode formål er et nøgleord for Randers Politiorkester - og så de mange koncerter og optrædender, der giver liv i byen og skaber positive bånd mellem ordensmagten og borgerne.

Randers: I år kan Randers Politiorkester fejre sin 80 års fødselsdag.

Ikke mange troede dengang, at et politiorkester i Randers kunne blive en realitet. Den største udfordring var at skaffe penge til køb af instrumenter, men i første omgang fik man stillet opmagasinerede instrumenter til rådighed fra nedlagte dragonregimenter, fortæller orkesteret i en pressemeddelelse.

Musikdirektør Julius Sønderby blev orkestrets første dirigent. Han fik sin sag for, da kun én ud af 11 musikere kunne læse noder. Men miraklet skete, og allerede tre måneder efter optrådte orkestret for første gang ved politiforeningens juletræsfest, og i februar 1939 holdt man stiftende generalforsamling.

Nøgleordet var dengang – ligesom nu – velgørenhed. Randers Politiorkester støtter mange gode formål og giver otte-ti plejehjemskoncerter om året med overskuddet fra Julevelgørenhedskoncerten.

Annonce
Nodekendskabet blandt musikerne er et helt andet end for 80 år siden, og orkestret ledes af Christian Wallmann-Høeg, der selv er musiker i Prinsens Musikkorps. Privatfoto

Positive forbindelser

Nu har orkesteret også fået et æresmedlem. Pensioneret kriminalassistent Svend Pilgaard Pedersen har været med i 51 år som trompetist. Udover at være et afholdt og underholdende medlem har Svend Pilgaard Pedersen i størstedelen af årene været aktiv i bestyrelsen, og da han i år valgte at slutte i bestyrelsen, blev han udnævnt til æresmedlem.

I Politiorkesteret sætter man også en stor ære i, at man qua sine mange optrædender er med til at knytte positive bånd mellem politiet og befolkningen.

Orkestret ledes i dag af Christian Wallmann-Høeg, der selv er musiker i Prinsens Musikkorps.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce