Annonce
Randers

Hæder til regionshospitalet: Nyreprisen 2019 går til dialysen i Randers

Afdelingssygeplejerske Mette Juel Kjærgaard er stolt over, at dialysen har vundet Nyreforeningens nystiftede pris, Nyreprisen 2019. Foto: Anne Myrup Pedersen
Dialysens brugere er så tilfredse med afdelingen, at de har indstillet den til Nyreforeningens nystiftede pris, som afdelingen modtager fredag eftermiddag.
Annonce

Randers: Nyrepatienterne, der er tilknyttet dialyseafdelingen på Regionshospitalet Randers, er tilfredse. Så tilfredse, at de har indstillet afdelingen til nyreprisen 2019, som Regionshospitalet Randers nu får tildelt. Den nyindstiftede pris tildeles professionelle sundhedsaktører, som har gjort en helt ekstraordinær indsats for nyresyge i Danmark.

I indstillingen står der, at afdelingen lever fuldstændigt op til Nyreforeningens intentioner og mere til. Afdelingen bliver fremhævet for at have en helt speciel kultur, hvor empati og høje faglige kvalifikationer går hånd i hånd, og medarbejderne roses for at skabe tryghed i kraft af deres lange anciennitet. Ligeledes fremhæves den gode og afslappede stemning på afdelingen, hvor mange problemer tages i opløbet.

Bent Nielsen, der er pårørende, er en af initiativtagerne bag indstillingen sammen med to nyrepatienter, hvoraf den ene er langtidspatient og er kommet på afdelingen gennem snart 40 år.

- De fortjener et klap på skulderen på den afdeling. Vi er kommet på mange afdelinger gennem årene, men de kan bare noget helt særligt i Randers. Der formår de at løfte stemningen og gøre det til en hyggelig og god oplevelse at komme på afdelingen, selv om udgangspunktet ikke er særligt sjovt, siger han.

I indstillingen roses personalet for i fællesskab at arbejde for at skabe de bedste rammer for patienterne. Ikke bare i forbindelse med behandlingerne, men også i forhold til patienternes og de pårørendes fritid.

- Vi overlever med et fantastisk sundhedsvæsen, og i Randers overlever vi som mennesker. Det er fantastisk, når sygeplejersker etablerer og driver en pårørendegruppe i fritiden, arrangerer udflugter med biograf- og restaurantbesøg og besøg på museer, siger landsformand for Nyreforeningen, Jan Rishave, og bliver suppleret af formand for Nyreforeningen i kreds Østjylland og regionaludvalgsformand, Ann Bellis Hansen:

- Det er ikke bare kompetente sundhedsfolk, vi møder i Randers, det er også mennesker, vi kan sammen med – og mennesker vi kan få ting til at lykkes sammen med, siger hun.

Elita Hald er nyrepatient og er i fem år kommet i dialysen fire gange om ugen. "Det er atmosfæren og personalet, der tager sig godt af én, der betyder noget," siger hun. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Innovative tiltag

Afdelingssygeplejerske i dialysen, Mette Juel Kjærgaard, er naturligvis både glad og stolt over, at dialysen har vundet prisen

- Det er dejligt, at patienterne sætter pris på vores arbejde og er glade for at komme her, og vi har også et personale, der yder en kæmpe indsats, siger hun.

Og hun forstår godt, at patienterne i indstillingen har lagt vægt på stemningen og på den positive oplevelse, som det er at komme på afdelingen.

- Det, patienterne har indstillet os for, er det, de mærker i deres hverdag, og det der er synligt for dem, siger hun.

Foruden de gode rammer og den ekstra indsats, som personalet yder, så fremhæves afdelingen for nye tiltag og for at have en innovativ tilgang til nye metoder, eksempelvis etablering af nye Turbo-knaphuller, som sparer patienten for mange unødvendige stik og betænkeligheder, og Mette Juel Kjærgaard vil også gerne fremhæve personalets faglige kvalifikationer.

- Vi laver en masse faglige indsatser her på afdelingen. Blandt andet har vi lavet et samarbejde med andre afdelinger her i huset, hvor vi fungerer som brobyggere for patienterne. Som nyresyg skal man passes på en bestemt måde, når man er indlagt, blandt andet i forhold til medicin, så derfor har vi indført patientorienterede plejeplaner, der giver de andre afdelinger mulighed for hurtigt at se nyrepatienternes særlige behov, siger hun.

Nyreprisen uddeles til dialysen ved et arrangement fredag 13. december klokken 13-15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Drømmestart endte i målorgie: - Det er ikke voksenfodbold

Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce