Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Der er altid rigeligt at se til, når Østjyllands Politi holder trafikkontroller i det vestlige Aarhus. Arkivfoto: Michael Bager
En 20-årig bilist kørte alt for hurtigt og foretog to ulovlige overhalinger. Det kostede ham tre klip i kørekortet, så nu har han fået i alt syv. Den slags kørsel ser Østjyllands Politi desværre alt for ofte i det vestlige Aarhus, forklarer politikommissær Amrik Singh Chadha.

AARHUS: Det lykkedes for en 20-årig bilist mandag aften at hive tre klip hjem for tre forseelser på under to minutter. Han kørte med mindst 96 km/t på Ringvejen, hvor det er tilladt at køre 70 km/t, og foretog derudover to ulovlige overhalinger. Det burde egentlig ikke være muligt, men det var den unge bilists syvende klip i kørekortet.

Nogle vil kalde det imponerende, mens de fleste nok vil mene, at det er totalt uansvarligt at køre direkte ind i tre klip på under to minutter, men hvordan kan en 20-årig bilist nå at hente syv klip i kørekortet, hvorfor var det ikke inddraget for lang tid siden, og hvordan kan det være, at hans bil ikke er blevet beslaglagt, lyder en række spørgsmål som læsere har stillet efter at have læst om bilisten på stiften.dk.

Plads til forbedringer

Politikommissær i Østjyllands Politi, Amrik Singh Chadha, kan ikke give svaret i det konkrete tilfælde. Han oplyser dog, at der kan være flere forklaringer på, at den 20-årige var i besiddelse af et kørekort.

- Det kan blandt andet handle om, at vedkommende ikke har villet erkende tidligere overtrædelser, og at sagerne derfor venter på en dom i en retssal, forklarer han, men understreger, at han ikke kender sagen godt nok til at kunne udtale sig konkret om den.

Til gengæld kan Amrik Singh Chadha godt udtale sig om trafikkulturen i det vestlige Aarhus, hvor der mildest talt er plads til forbedringer. Østjyllands Politi har stort set været til stede med kontroller hver dag siden oktober 2020 og antallet af begåede trafikforseelser er nedslående. Der er nærmest tale om alle typer overtrædelser.

- Alt for høj hastighed. Ulovlige overhalinger. Venstre om helleanlæg. Kørsel over for rødt. Kørsel i frakendelsesperioden. Vi ser det hele siger politikommissæren.

Annonce

Kontrollerne fortsætter

Det er selvom Østjyllands Politi som sagt har været meget synlige i de vestlige områder af Aarhus.

- Vi er der på alle tider af døgnet, og det bliver vi ved med, indtil bilisterne forstår det.

Folketinget arbejder i øjeblikket på en stramning af begrebet vanvidsbilisme, så flere overtrædelser vil være omfattet. Arbejder trækker dog ud som følge af corona-epidemien.


Der er bilister, som vi ikke kan nå ad den pædagogiske vej og dem må retssystemet så tage sig af.

Amrik Singh Chadha, politikommissær


Præcis hvordan det lovforslag ser ud, når det er vedtaget, er naturligvis endnu usikkert, men et af punkterne i udkastet til forslaget har været, at det skal være lettere at beslaglæge vanvidsblisternes biler. Den del håber Amrik Singh Chadha også er med i lovstramningen, når den bliver vedtaget.

- Vi kan ikke bare konfiskere en bil uden en dom. Men der er bilister, som vi ikke kan nå ad den pædagogiske vej og dem må retssystemet så tage sig af.

Det går langsomt, men stadig den rigtige vej for trafikkulturen i det vestlige Aarhus, mener politikommisær ved Østjyllands Politi Amrik Singh Chadka. Arkivfoto: Axel Schütt

Er der så slet ikke noget lys i horisonten når det drejer sig om trafikkulturen i det vestlige Aarhus? Jo, mener Amrik Singh Chadha.

- Det er mit klare indtryk, at vores tilstedeværelse virker. Det går den rigtige vej, men det sker bare ikke i det tempo, vi godt kunne tænke os.

Annonce

48 sigtelser på 7 timer

Den 20-årige, der nu har syv klip i sit kørekort, var langt fra den eneste, der mandag kørte alt for stærkt. Blandt andet blev en 18-årig mand målt til 91 km/t på Silkeborgvej, hvor man må køre 50 km/t, mens en 24-årig mandlig bilist kørte med 136 km/t på Skanderborgvej, hvor det er tilladt at køre 70 km/t.

I tidsrummet mellem klokken 16 og 23 blev det til i alt 48 sigtelser fordelt på 46 sigtede. 28 kunne køre hjem med et klip i kørekortet, mens to fik en betinget frakendelse af kørekortet. I alt fordelte sigtelserne sig således:

  • 7 kørte over for rødt lys.
  • 19 kørte for stærkt, 16 endda så meget at det gav klip i kørekortet og 2 så meget, at de fik kørekortet betinget frakendt.
  • 3 talte i mobiltelefon.
  • 2 overhalede ulovligt.
  • 4 manglede sikkerhedssele, heraf et barn der ikke var spændt fast.
  • 1 17-årig kørte uden ledsager.
  • 1 kørte uden førerret. Da det var fjerde gang blev hans bil beslaglagt.
  • 11 fik sigtelser for øvrige sager som ikke at medbringe kørekort, manglende lygter, ikke at efterkomme anvisninger og lignende.

Også i sidste uge var Østjyllands Politi flere gange ude på vejene i de vestlige områder af Aarhus.

Fredag blev en vanvidsbilist, der i sin Porsche blæste gennem Åbyhøj med 115 km/t, blandt andet afsløret. Han fik frataget kørekortet på stedet. Torsdag blev en bilist, der havde travlt med at komme hjem med sin take away-aftensmad, målt til 153 km/t på Viborgvej på strækningen mellem Tilst og Sabro, hvor højeste tilladte hastighed ellers er 80 km/t.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Randers FC giver debut til keeper og starter Ankersen på højre back

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Alarm 112

12-årig dreng overfaldet i vaskekælder: Kvinde kom drengen til undsætning

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce