Annonce
Læserbrev

Højresvingsulykke tre gange

Læserbrev: Jeg er virkelig virkelig gal på vegne af min mor på 84 år. Hun er tre gange inden for det seneste år blevet påkørt af biler på sin elscooter. Sidste gang skete så sent som mandag 19. august cirka klokken 16.30 på Tøjhushavevej. Herren, som kørte bilen, stoppede for at se, hvad der var sket. Undskyldningen fra hans side var, at han skulle skynde sig hjem, så derfor havde han åbenbart ikke orienteret sig, inden han svingede til højre.

Heldigvis skete der ikke den helt store skade på min mor. Bilen ramte godt nok hendes arm og elscooteren. Herren kiggede på hendes arm, som hun havde lidt ondt i, og han kunne se, der ikke var sket noget. Som om han var læge. Derefter kørte han hjem til sig selv. Da min mor kørte fra stedet, kunne hun mærke, at hendes elscooter ikke kørte som før påkørslen. Helt forvirret ringede hun til mig for at fortælle, hvad der var sket. Jeg spurgte, om hun havde fået bilnummeret og hans navn/adresse. Hun fortalte, at hun ikke havde kunnet tænke klart, da hun snakkede med føreren, så desværre ikke. Jeg håber trods alt, han kunne sove og drømme sødt den nat, for min mor kunne ikke sove på grund af slaget i sin arm og tanker om det, der skete.

De to andre gange, hun er blevet påkørt, skete i rundkørsler.

Den ene gang blev hendes scooter kun snittet af bilen i et højresving – ja bilen stoppede ikke. Skaden var kun en lille ridse i lakken på elscooteren og en chokeret mor

I en anden rundkørsel. Med høj fart i rundkørslen kom en bil og skulle svinge til højre. Bilen fik fat i elscooteren og min mor, som blev slæbt 10 meter hen ad vejen, uden at vælte, for derefter at gå fri af bilen – ja hvad gjorde idioten (føreren) - jo han stoppede 50 meter væk, i et par sekunder, for derefter at køre videre. Heldigvis ingen skade på min mor og elscooteren. Kun en chokeret mor.

Min mor spørger mig med tårer i øjnene: "Kan det virkelig passe, at jeg skal sælge min elscooter og blive hjemme".

Nej, det kan ikke passe, mor. Jeg håber virkelig, de tre bilister en dag bliver taget for at køre så råddent, inden der sker en højresvingsdødsulykke.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

DR tillader latrinært sprog

Må man som studievært bande og svovle i programmer på Danmarks Radio? Ja, hvis man hedder Esben Kjær og har programmet "Bagklog" på DRs radiofoniske flagskib P1. Og hvis man camouflerer sit latrinære sprog som satire, må man tilmed bande og svovle for åben mikrofon aldeles uhæmmet. Det er i hvert fald læren af den seneste tids begivenheder, begyndende naturligvis med, at nævnte Esben Kjær ikke kunne styre sit sprog, men udtalte sig så grimt, at KLF, seer- og lytterorganisationen af kristen oberservans, simpelthen måtte klage. Svaret var en sand skidtspand mod KLF fra Esben Kjær, der anvendte så grove udtryk, at vi ikke vil misbruge avispapir til at gengive dem. Et lille eksempel viser tonen: "En samling frelste helligfranser", mente DR-medarbejderen at kunne kalde klagerne, hvormed han blot understreger sit eget niveau som et uvornt barn, der desperat søger voksnes opmærksomhed. Ikke uventet slipper Esben Kjær godt fra at udstille sit sproglige armod. Ingen af hans chefer i DR kan finde ud af at sige til manden, at han skal opføre sig ordentligt. Tværtimod antydes, at når der er tale om såkaldt satire, er rammerne ekstra vide. Lad Esben Kjær være, hvad han er. Og husk at afbryderknappen findes. Men desværre er han jo ikke den eneste på landsdækkende radio og tv, der har problemer med at tale rent. På Radio 24syv opleves jævnligt bandende studieværter, endda med en kvinde som én af de værste. Jamen, lyder et ofte fremført argument, sproget i radio og på tv skal afspejle virkeligheden. Altså det sprog, der oftest høres ude i samfundet. Efterhånden sørgeligt nok også brugt af folketingspolitikere. DR og Radio24syv rammer nok på den måde dele af Danmark, men ikke alle. Der findes faktisk mennesker, som er i stand til at tale deres modersmål uden tilsætning af diverse eder og forbandelser. Ved at tillade latrinære udtryk medvirker DR og Radio24syv til at forfladige det danske sprog. Det kan aldrig være deres opgave - tværtimod burde de værne om det talte sprog.

Annonce