Annonce
Navne

Højt rangerende frimurer taler i Mariager

Peter Duetoft kommer til Mariager den 6. november. Pressefoto
Peter Duetoft kommer til møde i Mariager Kloster den 6. november.

Med to formål, nemlig dels at afmystificere mange forestillinger om frimureri, dels at øge tilgangen af medlemmer, er frimurerlogen Mithra Fortuna i Mariager onsdag aften 6. november arrangør af et orienteringsmøde, der holdes i Mariager Kloster.

Ved mødet medvirker Peter Duetoft, der er den næsthøjest rangerende frimurer i Danmark. Hans officielle titel i frimurersammenhæng er stormesterens prokurator.

Peter Duetoft vil fortælle om, hvad frimureri er. Han er kendt som en levende og engageret foredragsholder, som oftest taler uden manuskript, og han er særdeles velbevandret i frimureriet og dets historie.

Mødet er offentligt, og ordførende broder i Mithra Fortuna - det svarer til formand i andre sammenhænge - Erik Høgh Andersen, udtrykker håb om, at også mange hustruer, kærester eller samlevere vil deltage for at høre om frimureriet. Det er nemlig vigtigt, at der er hjemlig opbakning til, at en mand kan være frimurer.

- Vi er ikke en hemmelig loge - vi er en loge med hemmeligheder, siger Erik Høgh Andersen med henvisning til, at de ritualer, som anvendes i logearbejdet, er fortrolige af hensyn til de oplevelser, kommende brødre skal sikres.

Der er gratis adgang til mødet, hvor der også serveres kaffe.

Annonce

Opfølgning

Mødet med Peter Duetoft følges op et et åbent hus arrangement i Mithra Fortunas egen logebygning på adressen Teglgade 12, Mariager, onsdag aften 27. november.

Hertil er også både kvinder og mænd velkomne, idet der dog kræves tilmelding til logens sekretær, Jens Garde, Øster Bjerregrav.

Mithra Fortuna er en såkaldt instruktionsloge. Det vil sige, at der ikke sker optagelse af nye brødre/medlemmer. De foregår for de første års vedkommende i logen St. Martin i Søren Møllers Gade i Randers.

Mithra Fortuna er stiftet i 1954 og havde nu afdøde biografejer Arthur Kibsgaard, Hobro, som sin første ordførende broder. Logens hjemsted var Grand Hotel i Hobro. Senere blev det gennem mange år Restaurant Skoven, indtil logen i 2007 rykkede til Mariager og ind i den tidligere Mariager Tekniske Skole.

Et større ombygningsarbejde blev afsluttet ved udgangen af 2014. Der er for tiden 107 medlemmer af Mithra Fortuna.

Der har være frimurerisk arbejde omkring Mariager Fjord meget længere end siden 1954. Allerede i 1877 var der aktivitet, idet der dengang boede tre frimurerbrødre i området. De var med i logen Cimbria i Aalborg, som var den eneste loge i Jylland dengang. De tre brødre begyndte i 1877 på initiativ af sagfører og justitsråd Johan Chr. Andersen at mødes privat, hvor der blev talt om frimureri.

I dag holdes der møder i Mithra Fortuna hveranden mandag aften i vinterhalvåret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce