Annonce
Debat

Høringer – er det bare et flueben, hr. borgmester?

Læserbrev: Hvornår begynder borgmesteren og hans forvaltning at tage høringssvar alvorlige?

Gang på gang bruger borgere tid på at indsende høringssvar, fremsende underskriftindsamlinger og senest med Fussingø-sagen lave demonstrationer.

Og hver gang er det desværre nytteløst, for der er åbenlyst en arrogance og kultur fra borgmesterkontoret og forvaltningen på, at høringssvar bare bruges som et flueben i en tvungen proces.

Annonce

En høringsproces, som når den er overstået, ikke har rykket så meget som et komma, og alle høringssvar er sammenskrevet i en pærevælling, som betyder, at borgerne ikke får konkrete svar, og at politikerne, der skal beslutte, får et skønmaleri, alt sammen for at processen kan vinkles af med flueben, for nu er borgerne jo hørt, og så er den skid slået.

Hvornår har du sidst set høringssvar, der har ændret noget?

Borgmesteren nyder blandt andet at fortælle, at der var hele 200 personer til en konference om infrastruktur i Underværket 24. september 2019. Borgmesteren tager alle deltagere til indtægt af konference, uanset om det var politikere, forvaltningsfolk eller borgere, og om man var modstander eller tilhænger af lige netop det spørgsmål, der blev stillet, og som var produceret for at få det svar, man ønskede.


Hvis ikke det gør indtryk, så er det på tide med forandring, så borgerne igen tages alvorligt.


Fra konferencen vises et billede fra medierne, en af de såkaldte afstemninger, hvor midt i billedet sidder borgmesteren og andre politikere sammen med forvaltningsfolk aktivt og afgiver stemmer og derved præger en konference, som ellers var for at høre byens borgere. På billedet ses ikke en eneste almindelig borger uden en politisk tilknytning?

At netop den konference, med politisk indblanding, som borgmesteren nyder at fortælle om, viser historien om et gummistempel af en høringsproces, som er så milevidt fra begrebet uvildighed, og den viser med alt tydelighed problemet med en syg kultur for at retfærdiggøre fluebenet, at nu er borgerne jo blevet hørt.

Under anden høring indgav borgerne 185 høringssvar, og byrådet fik udleveret 1867 protestunderskrifter, og ikke så meget som et komma blev ændret. Flueben tjek.

Nu er 200 mennesker mødt op til en demonstration en varm sommerdag i Fussingø, alle imod planerne om at indhegne en natur, og borgmesterens svar er, at borgerne er blevet hørt?

Hvis ikke det gør indtryk, så er det på tide med forandring, så borgerne igen tages alvorligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce