Annonce
Mariagerfjord

Hadsund fik kun et halvt år uden blomsterbutik: Chanola åbner på attraktiv placering

Tidligere højsæsons-assistance hos Alexander Blomster med erfaring fra blandt andet fra Aarhus, Charlotte Larsen, er nu klar til at springe ud som selvstændig blomsterhandler i Hadsund. Privatfoto
Hadsundborgere har siden august skullet vælge mellem Als, Mariager eller Hobro, når de ville handle i en blomsterbutik. Men til marts er det besvær slut, når Charlotte Larsen åbner Chanola midt i gågaden.

Hadsund: Tidligere højsæsonassistance i Alexanders Blomster i Hadsund, blomsterbinder Charlotte Larsen, åbner 1. marts ny blomsterbutik i gågaden under navnet Chanola.

I august hørte hun, at Alexanders Blomster måtte lukke, og derefter mødte hun flere og flere, der beklagede sig over, hvor langt de måtte køre for at få rigtig blomsterservice. Da Charlotte Larsen, som bliver kaldt Lotte, samtidig har gået med en drøm om at blive selvstændig og ovenikøbet kunne få et egnet lokale på en god placering, måtte det være nu.

I et lille opslag på Facebook fortalte hun borgerne i Hadsund og omegn den gode nyhed. Responsen var overvældende.

- Det er helt vildt med den begejstring, jeg blev mødt af, fortæller hun.

Annonce
Finanskrisens arbejdsløshed sendte Charlotte Larsen i retning af blomsterfaget - og hun har ikke kigget sig tilbage siden. Nu åbner hun butik i Hadsund. Privatfoto

Finanskrisen gav blomsterkursus

Oprindeligt er Charlotte Larsen uddannet indenfor kontor, men hun savnede mere direkte kundekontakt, og hun fandt derfor job indenfor detailbranchen. Da finanskrisen trykkede, blev hun ledig, men en konstruktiv kommune hjalp nibenitten igang med blomsterbinderkursus. Udover job i Als og Hadsund, har hun også erfaring som blomsterbinder fra Aarhus.

- Jeg elsker blomsterbranchen. Det er så skønt at se, hvad farver og sammensætninger kan gøre.

Det er da også derfor, hun synes, at Hadsund skal have sin egen butik.

- Jeg synes, det er vigtigt med en blomsterbutik i Hadsund, fordi det er en personlig ting at få bundet en buket, givet en gave eller at få sagt et smukt farvel til sine kære, forklarer Charlotte Larsen.

Helt rundtosset

Hun ønsker ikke at konkurrere direkte med gavebutikken i centeret. Derfor har hun besluttet sig for så vidt muligt at orientere sig mod lokale leverandører til andre varer end blomsterne. Men det går rigtig stærkt lige nu.

- Jeg er helt rundtosset. Der er helt utrolig mange ting at holde styr på, samtidig med at jeg skal passe mit arbejde i Aarhus, forklarer Charlotte Larsen.

Heldigvis har hun fået ferie den sidste uge op til åbningsreceptionen 29. februar.

- Med venner og families hjælp skal jeg nok blive klar, lover hun.

Selv har hun stadig svært ved at fatte, at hendes drøm går i opfyldelse.

- Jeg tror, at det bliver ved med at være uvirkeligt, indtil forretningen er sat helt op, forklarer hun.

Hadsunds nye blomsterbinder har erfaring fra flere forskellige blomsterbinderjob i Aarhus, hvor hun også arbejder hos Blomsterpigerne indtil butiksstart i Hadsund. Privatfoto

Sengegavl som reol

Indretningen kommer ikke til at bestå af snorlige færdigkøbte møbler, men af ting med et stærkt personligt præg. Blandt andet skal en gammel sengegavl blive en reol. I det hele taget har hun meget af det, butikken skal indrettes med, stående på lager, samlet ind fra diverse genbrugsbutikker og andre gode fund over tid.

At hun ikke skal ud og investere i dyrt inventar gør hende også mindre bekymret for det økonomiske i projektet.

- Jeg er vant til et leve på en sten, efter at jeg i en årrække har betalt af på en tung husgæld. Så er det heller ikke en større risiko, jeg løber. Selv hvis det går galt, kommer jeg hurtigt ovenpå igen, forklarer hun.

Kunder i Charlotte Larsens Chanola kan forvente god service og personlig betjening, lyder ambitionen på forhånd.

- Det skal være en personlig oplevelse. Min udstilling bliver fuld af sjove ting og anderledes ting, lover hun.

Chanola får adresse i Storegade 38, hvor der er kort til både parkering og til centeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce