Annonce
Erhverv

Hadsund-firma lander kæmpe ordre: Nu skal der hyres ekstra hænder

Hadsund-virksomheden Powercon har vundet en ordre på leveringen af landstrømsanlæg, der kan holde tre krydstogtskibe forsynede med strøm ad gangen, til Bergen Havn. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Den Hadsund-baserede landstrømsproducent, Powercon, skal inden næste sommer levere landstrømsanlæg, der kan holde tre krydstogtskibe forsynede, til Bergen Havn i Norge.

Hadsund: Landstrømsproducenten Powercon A/S med base i Hadsund har I de senere år haft god vind i sejlene med opgaver i flere skandinaviske havne. Og det ser udelukkende ud til, at den tendens fortsætter.

Det står klart, idet virksomheden netop har vundet en kæmpeordre på et stort landstrømsanlæg til krydstogtskibene i Bergen Havn.

Anlægget vil kunne levere strøm nok til tre krydstogtskibe ad gangen.

- Det er tre gange så stort som det anlæg, vi leverede til Kristiansand sidste år. Det vides ikke, om det bliver det største i verden, men det er nok tæt på, siger medejer af Powercon, Peter Castberg Knudsen.

Opgavens værdi løber op i 61 millioner danske kroner, hvilket i sig selv overstiger Powercons omsætning for hele sidste år.

På med arbejdshandskerne

Opgaven til Bergen kommer på et tidspunkt, hvor Powercon i forvejen arbejder på at gøre tre andre ordrer til landstrøm færdige – nemlig et anlæg til Scanel og Ørskov Yard i Frederikshavn samt to anlæg til Drammen i Norge.

Det ændrer imidlertid ikke på, at det seneste skud på opgavestammen skal stå klar til at levere strøm til krydstogtskibene i Bergen Havn 1. maj 2020.

Og derfor skal Peter Castberg Knudsen og resten af Powercon-holdet i arbejdstøjet.

- Anlægget skal produceres i Hadsund, så hvis du kender nogle gode folk, som for eksempel elektrikere, smede, ingeniører, må du meget gerne sende dem i vores retning, siger Peter Castberg Knudsen.

Powercon beskæftiger i øjeblikket 35 mand i Hadsund og 10 mand i Powercon Embedded, der ligger i Aarhus.

Kristiansand gjorde udslaget

Det er det norske selskab Plug A/S, som er et fællesejet selskab mellem BKK (et energiselskab i Bergen) og Bergen Havn, der har valgt Powercon som leverandør til det kommende landstrømsanlæg.

- Vi har valgt den løsning, der er det bedste for Bergen, siger Thor André Berg, der er daglig leder i Plug, i en meddelelse på selskabets hjemmeside.

Plug A/S har i forbindelse med udbuddet af landstrømsanlæg været en tur forbi Kristiansand og se det anlæg, som Powercon leverede dertil sidste år. Og netop den modulløsning er faldet i Thor André Bergs smag.

- Det skal se fint ud og passe til den stedlige arkitektur, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce