Annonce
Østjylland

Hadsund Sejlklub får støtte til ny sejlbåd

Mens man venter på det nye udstyr, lejer Hadsund Sejlklub en brugt J70 af to af klubbens medlemmer, så ligaholdet kan træne. I båden sidder Poul Flohr (th) og Ole Nielsen (tv) fra støttegruppen. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Den lokale sejlklub har modtaget mere end 385.000 kroner i donationer til en ny sejlbåd af varianten J70, som skal øge borgernes interesse for sejlsport.

Der er stor glæde i Hadsund Sejlklub i disse dage. For det første fordi fire mand fra klubben om mindre end 14 dage rejser til sæsonens første ligastævne i Sejlsportsligaen 2016 i Lundeborg på Fyn. For det andet fordi Hadsund Sejlklub ved et medlemsmøde tirsdag aften personligt kunne takke to ud af tre fonde, der har doneret penge til en ny båd, som skal bruges til træning af klubbens deltagere i Sejlsportsligaen.

Sejlsportsligaen er blevet til på initiativ af Dansk Sejlunion.

Tanken er, at Sejlsportsligaen skal være med til at udbrede kendskabet til og interessen for sejsporten blandt almenbefolkningen. Derfor har man fra Dansk Sejlunions side besluttet at stille seks både af varianten J70 til rådighed for klubberne, når der skal holdes ét af de i alt fire stævner, der løber over en sæson. Men når det kommer til den almindelige træning må sejlkubberne klare sig selv.

Annonce

»Dansk Sejlunion vil populært sagt have sejlkubberne til at vågne op, så vi kan få flere danskere ud at sejle. Og den opgave har vi valgt at tage på os her i Hadsund Sejlklub,« siger Poul Flohr, der er en af klubbens veteraner.

Poul Flohr stillede derfor velvilligt op, da ligaholdet sidste efterår spurgte klubbens ældste om hjælp til at finde på en løsning på træningsproblematikken.

En støttegruppe for J70'er-holdet blev oprettet med otte medlemmer, og arbejdet med at kontakte diverse fonde og private investorer blev omgående sat i gang.

»Det kan jo ikke nytte noget, at man ikke har en båd selv. Man skal have det nødvendige værktøj, så man kan bruge det hver dag og dermed blive i toppen af sit felt. Det giver ikke nogen mening, at holdet er nødt til at rejse langt for at kunne at låne en båd, de kunne træne i. De skal kunne træne, når det passer dem,« siger Poul Flohr.

Den første fond, der sprang til med et tilskud til en ny båd, var Sparekassen Hobro Fonden, som donerede 75.000 kroner til det nye projekt. Inden længe fulgte A. P. Møller Fonden med 185.000 kroner, hvilket svarer nogenlunde til en halv båd.

Desuden har ELRO Fonden doneret 125.000 kroner, ligesom de lokale sponsorer også har støttet op om initiativet.

»Vi har mødt rigtig meget velvilje fra både sponsorer og private investorer, siden vi startede det her foretagende i efteråret. De mange donationer betyder, at vi allerede 1. marts kunne bestille en spritny J70 direkte fra fabrikken. Den bliver leveret omkring 1. august, og så er der ovenikøbet styr på finansieringen af de første to års drift af båden,« siger Poul Flohr.

Den nye J70 er primært indkøbt til træning af Hadsund Sejlklubs ligahold samt sejlads med ungdomsafdelingen og Mariagerfjord Sejlerskole. Men som det ser ud nu, vil Hadsund Sejlklub være den eneste sejlklub mellem Skagen og Silkeborg, der har en båd af den pågældende type i sin flåde, og det ønsker man at udnytte.

»Vi har allerede taget kontakt til nordøstjysk kreds for at gøre dem opmærksomme på, at vi får den her båd inden længe. Vi håber på, at alle sejlklubber i kredsen vil kunne finde det interessant at komme her og bruge båden mod et gebyr. Vi vil bare have lov til at godkende dem, der skal sejle den, først,« siger Poul Flohr.

Selve finansieringen af den nye J70 går uden om Hadsund Sejlklubs regnskab, som ikke har investeret i projektet. Derfor skal driften af den nye båd foregå fuldstændig uafhængigt af klubben.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce