Annonce
Mariagerfjord

Hadsundbroen skal renoveres i efteråret

De hydrauliske cylindre, der hæver broklapperne, når Hadsundbroen skal åbnes, skal nu skiftes ud. Privatfoto
De otte cylindre, der hæver og sænker broklapperne, skal skiftes efter 44 års tjeneste.
Annonce

Hadsund:  I løbet af efteråret skal Hadsundbroen, der fører landevejen mellem Randers og Aalborg over Mariager Fjord, renoveres. Otte hydrauliske cylindere, der har været i funktion, siden broen blev bygget og indviet i 1976, skal skiftes.

Vejdirektoratet har netop underskrevet kontrakt med Brønderslev-firmaet Serman & Tipsmark om renoveringsarbejdet. Udbuddet er afsluttet efter en vurdering ud fra objektive kriterier om pris, kvalitet og service.

- Vejdirektoratet gennemgår en gang om året de danske broer for at komme fejl og uforudsete hændelser i forkøbet, og det var nu blevet Hadsundbroens tur. Det er efterhånden en ældre bro, og derfor kom renoveringen i udbud, således at broen fortsat kan fungere optimalt for de mange trafikanter, der hver dag benytter den, siger Lis Lassen, der er bygværksansvarlig hos Vejdirektoratet

Hadsundbroen blev bygget i 1976 og er en moderne lavbro med to broklapper. Det er broens otte cylindere, der får broklapperne til at åbne og lukke, som Serman & Tipsmark nu får ansvaret for at fremtidssikre.

Hadsundbroen

Længde: 252 meter​

Bredde:​ 21,6 m​eter

Gennemsejlingshøjde​ Kan åbnes​

Gennemsejlingsbredde​: 26 meter​

Byggeperiode​: 1974-1976

Indviet​ 10. november 1976

Broen afløste den gamle svingbro fra begyndelsen af 1900-tallet, der var en kombineret vej- og jernbanebro.

- Det er altid spændende at skulle tilpasse nye løsninger til eksisterende konstruktioner, da der kan forekomme nogle særlige forhold, som vi skal tage hensyn til. I forhold til Hadsundbroen skal vi have installeret nye cylindere, der er særligt egnet til et maritimt miljø, så de kan holde mange år ud i fremtiden, forklarer Henning Dybro, der er teknisk chef hos Serman & Tipsmark.

Serman & Tipsmark påbegynder renoveringen af Hadsundbroen i uge 48 og kommer til at arbejde på broens cylindere frem til uge 50. I den forbindelse bliver broen lukket ned ad to omgange i samarbejde med Vejdirektoratet, men for at genere trafikken mindst muligt vil arbejdet foregå om natten. Datoerne for de to lukninger vil blive meldt ud senere på efteråret.

Ifølge Vejdirektoratets opgørelser passeres broen i gennemsnit af 11.500 køretøjer i døgnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Danmark

Vis os din coronahilsen: Er du den akavede, den friske eller den forbudte type?

Annonce