Annonce
Læserbrev

Hal 4: Aben og ansvaret

Læserbrev: Som socialdemokrater holder vi meget af det gode bogstav A. Politisk har vi fokus på almenvellet og det almennyttige, og vi føler os forpligtet på anstændighed og ansvar. Vi kan da også godt lide aber, men dem, som andre sender videre, har vi det noget tvetydigt med. Men nu sidder den på os, aben: Hal 4, det planmæssigt og økonomisk tunge projekt, som Venstre og DF absolut ville presse gennem byrådet, dengang de kunne tælle til 16. Uanstændigt og uansvarligt. Vi andre 15 medlemmer af byrådet blev dømt ude som vane-skeptikere og hængemuler. "Tag nu ja-hatten på. I ser jo kun hullerne i osten", sagde Claus Omann, projektets vel nok ivrigste fortaler. Men der var jo store huller, og nu er den gal igen. Uforudsete udgifter og en voldsgiftssag. Så i forbindelse med den seneste ansøgning fra Randers Idrætshaller om fornyede lånegarantier og tilskud er vi og resten af byrådet havnet i en slem pest-eller-kolera-situation. Hvad gør vi nu?

Vi knuselsker ikke den abe, der sidder på vores skuldre, men vi tager naturligvis ansvaret på os og peger på en løsning – den mindst ringe løsning. For ligegyldigt hvad kommer den noget tøvende styring af projektet til at koste kommunen penge. Hvis vi vælger ikke at bevilge de ansøgte garantier og beløb, og Randers Idrætshaller taber voldsgiftssagen, er hele den selvejende institution i overhængende fare for at gå konkurs. En konkurs har uoverskuelige økonomiske konsekvenser, og hvad med det folkelige idrætsliv, der dagligt udfolder sig i Arena Randers, Tennishallen, Dronningborghallen og Ulvehøj Hallen? Alt lukker ned fra dag ét. Derfor anbefalede vi byrådet at efterkomme anmodningen fra Randers Idrætshaller. Men … Vi har tre betingelser. 1. Breddeidrætten skal holdes skadesløs. 2. Vi vil have en ny og stærkere organisation i Randers Idrætshaller. 3. Revisionsfirmaet BDO skal aktivt følge med i byggeriets sidste faser og ved Hal 4’s opstart. De skal rapportere direkte til kommunens direktion. På den måde får vi bedst hånd i hanke med sagen.

Men pengene til redningskransen skal jo skaffes et sted fra. Her mener vi, at særligt projektets politiske supportere, Venstre og Dansk Folkeparti, må træde i karakter og stå på mål. Claus Omann har forladt anlægget, men ved de kommende budgetforhandlinger forventer vi, at konstruktive folk tager over, hvor han slap tøjlerne. Gode politiske løsninger er også en slags breddeidræt, så alle, der går til opgaven med ansvar, er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce