Annonce
Læserbrev

Hal 4 – et højrisikoprojekt, der skal minimeres

Læserbrev: I november 2017 besluttede Randers Byråd med én stemmes flertal, 16 stemmer fra V og DF, at Randers skulle have Hal 4 i julegave i 2019. Det kan blive en julegave, som skatteyderne i Randers kommer til at betale 10 millioner/år for de næste 20 år frem.

Det skal vi se, om vi kan undgå eller minimere.

Det er ikke bare øgede byggeudgifter – cirka 125 millioner i alt, mulig byggesagsvoldgift på 25 millioner og forsinket aflevering af byggeriet, som Randers Idrætshaller og dermed Randers Kommune skal håndtere.

Risikoen for et løbende driftsunderskud på op til 10 millioner/år, eller 7,5 millioner/år mere end afsat i kommunens budget er reelt, fordi behovet for øget halkapacitet er minimalt i Randers, og fordi markedet for multihaller i Midtjylland er mættet mange år frem. Derfor er det en udfordring for ejerne af Hal 4 at skabe tilstrækkelige indtægter fra driften til at dække de nye driftsomkostninger.

Mine forslag til Randers Idrætshaller og Randers Kommune er derfor:

  1. Udskil Arena Randers med Hal 4 fra Randers Idrætshaller i et nyt selvejende selskab. Dermed kan de øvrige haller under Randers Idrætshaller ikke belastes af underskud fra Arena Randers og Hal 4, eller endnu værre, en konkurs.
  2. Det nye selskab "Arena Randers" bør ledes af en bestyrelse med Claus Omann Jensen som formand og Bjarne Overmark som næstformand. Bestyrelsen skal bestå af op til fem medlemmer, som skal arbejde uden honorar, da økonomien er udfordret. Men bestyrelsen skal ansætte en professionel ledelse for Arena Randers, så selskabet styres mod målet, et nulresultat i 2025. Argumenterne for, at bestyrelsen skal ledes af Randers' tidligere borgmester og byrådets største kritiker af Hal 4-projektet, er: Formanden, Omann, har den største mulige motivation for, at Hal 4 bliver en succes. Næstformanden, Overmark, får detailviden om Hal 4, uden at byrådet og forvaltningen i Randers Kommune skal involveres.

Vi Randers-borgere må forvente, at alt gøres, så Hal 4 bliver en succes med mange arrangementer for alle, også mange tilrejsende.

Det skulle glæde mig meget, hvis det bliver en realitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce