Annonce
Læserbrev

Hal 4 – et højrisikoprojekt, der skal minimeres

Annonce

Læserbrev: I november 2017 besluttede Randers Byråd med én stemmes flertal, 16 stemmer fra V og DF, at Randers skulle have Hal 4 i julegave i 2019. Det kan blive en julegave, som skatteyderne i Randers kommer til at betale 10 millioner/år for de næste 20 år frem.

Det skal vi se, om vi kan undgå eller minimere.

Det er ikke bare øgede byggeudgifter – cirka 125 millioner i alt, mulig byggesagsvoldgift på 25 millioner og forsinket aflevering af byggeriet, som Randers Idrætshaller og dermed Randers Kommune skal håndtere.

Risikoen for et løbende driftsunderskud på op til 10 millioner/år, eller 7,5 millioner/år mere end afsat i kommunens budget er reelt, fordi behovet for øget halkapacitet er minimalt i Randers, og fordi markedet for multihaller i Midtjylland er mættet mange år frem. Derfor er det en udfordring for ejerne af Hal 4 at skabe tilstrækkelige indtægter fra driften til at dække de nye driftsomkostninger.

Mine forslag til Randers Idrætshaller og Randers Kommune er derfor:

  1. Udskil Arena Randers med Hal 4 fra Randers Idrætshaller i et nyt selvejende selskab. Dermed kan de øvrige haller under Randers Idrætshaller ikke belastes af underskud fra Arena Randers og Hal 4, eller endnu værre, en konkurs.
  2. Det nye selskab "Arena Randers" bør ledes af en bestyrelse med Claus Omann Jensen som formand og Bjarne Overmark som næstformand. Bestyrelsen skal bestå af op til fem medlemmer, som skal arbejde uden honorar, da økonomien er udfordret. Men bestyrelsen skal ansætte en professionel ledelse for Arena Randers, så selskabet styres mod målet, et nulresultat i 2025. Argumenterne for, at bestyrelsen skal ledes af Randers' tidligere borgmester og byrådets største kritiker af Hal 4-projektet, er: Formanden, Omann, har den største mulige motivation for, at Hal 4 bliver en succes. Næstformanden, Overmark, får detailviden om Hal 4, uden at byrådet og forvaltningen i Randers Kommune skal involveres.

Vi Randers-borgere må forvente, at alt gøres, så Hal 4 bliver en succes med mange arrangementer for alle, også mange tilrejsende.

Det skulle glæde mig meget, hvis det bliver en realitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce