Annonce
Sport

Hall of fame: En ukendt vestjyde satte verdenseliten på plads ved Albanosøen

Kajakroeren Erik Hansen med to medaljer om halsen ved OL i 1960, hvor det blev til individuelt guld i 1000 meter enerkajak og bronze med stafet-holdet på 4x500 meter. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Før de olympiske lege i Rom i 1960 var det de færreste udenfor kajaksportens inderkreds, der havde hørt om Erik Hansen fra Holstebro. Da han vendte hjem efter legene var Guld-Erik nationalhelt.

Holstebro: At den 20-årige elektriker Erik Hansen skulle komme på alles læber, lå ikke i kortene, da han før de olympiske lege rejste til Albanosøen syd for Rom, hvor kajak-konkurrencerne skulle afvikles.

Fire år tidligere var han ved tilfældighed faldet over sporten og derfor havde holstebroeren heller ikke mange store resultater at prale med. En femteplads ved VM i Prag i 1958 var karrierens hidtil bedste resultat, men det blev der lavet godt og grundigt om på mandag den 29. august 1960.

Under den italienske sensommer-sol roede Erik Hansen først en suveræn guldmedalje hjem i 1000 meter enerkajak, inden han senere samme dag førte den danske 4x 500 meter stafet til en bronzemedalje med en imponerende slutspurt. I alt nåede Erik Hansen at tage tre OL-medaljer, fem VM-medaljer, syv EM-medaljer og 37 danske mesterskaber, inden han i 1972 indstillede karrieren efter OL i München.

Annonce

Erik Hansen blev optaget i idrættens Hall of Fame i 1992.

Læs hele portrættet af Erik Hansen i vores Hall of Fame-serie her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce