Annonce
Østjylland

Det makabre madrum: Tivoli Friheden skruer op for sidste års Halloween-succes

Der er masser af uhygge i "Horror House". Her prøver marketingchef og direktør løjerne og nerverne af. Morten Palm Andersen til venstre og Henrik Ragborg Olesen til højre. Foto: Axel Schütt
Annonce

AARHUS: Der bliver skruet ekstra op for uhyggen, når Tivoli Friheden fra lørdag indbyder til halloween i en uges tid. Men der er også noget for dem, der lægger mere vægt på at hygge sig.

- Vi fandt ud af sidste år, at mange kan lide at komme her i mørket om aftenen, så vi har åbent alle aftener under halloween-festen, siger Morten Palm Andersen fra Tivoli Friheden.

- Det makabre madrum med den helt store uhygge var et eftertragtet sted sidst, så vi har udvidet fra fire til seks rum. Her er mørke, skeletter, blod, afskårne lemmer og uhyggelige lyde, og folk møder levende skuespillere, siger Morten Palm Andersen.

Cultureworks i Aarhus er hyret til at stå for uhyggen, og Marie Kjær er projektleder. Hun er uddannet dramaturg og har en kandidat i oplevelsesdesign.

- Vi er vant til at lave modeshows og festivaler, så her er en helt anden opgave, interessant og supersjov. Jeg bruger min teaterbaggrund. Gæsterne skal ikke have et chok hver gang, men vi skaber en dybtgående stemning i uhyggehuset. Sidste år var første gang, vi lavede noget som det her. 3500 gæster var igennem, og folk stod i kø. Vi bruger nogle måneder på at forberede det hele og bygger op i to uger før starten, siger Marie Kjær.

I alt 56.000 besøgte den århusianske forlystelsespark i efterårsferien med halloween sidste år.

- I første omgang tænkte vi på familier, bedsteforældre og forældre med børn, og nu breder vi det ud, så de, der vil have ekstra meget uhygge, kan få det om aftenen. De samme oplevelser er anderledes i mørke end i dagslys, siger Morten Palm Andersen.

- Vi oplever kun ganske få klager fra forældre over, at det er for uhyggeligt. Børn er vant til at se så meget uhygge i tv og i deres computerspil som counterstrike, så grænsen har flyttet sig, siger tivoli-direktør Henrik Ragborg Olesen.

I parken laver rollespilsorganisationen Urkrafterne sjove og lidt uhyggelige ting, og der er hentet 5000 græskar på Samsø. De skaber stemning, men man kan også skære hoveder af dem. Og nogle kan gå på scenen med deres hoveder med lys i og tage deres lanterne med ind i Havreballeskoven, hvor der bliver fortalt historier.

Tv-fænomenet Hr. Skæg er på scenen, og der er teater skabt til lejligheden.

Halloween i tivoli

Halloween i Tivoli Friheden, Aarhus.

Lørdag 12.-søndag 20. oktober, daglig kl. 11-21.

Se program på tivolifriheden.dk

Marie Kjær er chef på projekt uhygge. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce