Annonce
Læserbrev

Halver momsen i resten af 2020

Læserbrev: Danmark står over for den største krise siden Anden Verdenskrig. Vejen ud af krisen vil blive lang og besværlig, hvis ikke vi gør alt, hvad vi kan, for at få samfundets hjul i gang igen. Det, der vil stimulere økonomien allermest, er, hvis vi får danskerne til at forbruge. Derfor foreslår vi i Venstre at halvere momsen i resten af 2020.

Momsen har indvirkning på prisen på næsten alt, hvad vi køber, lige fra cornflakes til biler. Derfor vil det være et meget effektivt redskab at bruge til at fremme forbruget. Bliver det billigere at købe varer og tjenesteydelser, vil det føre til, at den generelle efterspørgsel i økonomien stiger. Det vil øge produktion og vækst, der så igen vil føre til øget beskæftigelse og økonomisk fremgang. Det er således et indgreb, der vil skabe vækstfremmende ringe i vandet, til gavn for hele Danmark.

Det er også et indgreb, vi har råd til at gennemføre. For det første er der her tale om en midlertidig ændring af lovgivningen, der kun skal gælde året ud. For det andet har vi i Danmark en sund økonomi, takket være de reformer, som vi i Venstre har sørget for. Det er takket være den økonomi, at vi både kan hjælpe virksomheder i nød med hjælpepakker og samtidig finansiere langsigtede tiltag rettet mod vækstfremme og varig velstand efter krisen.

Til partilederdebatten torsdag aften var Mette Frederiksen ikke afvisende over for at kigge på en halvering af momsen. Hun udtalte også, at hun ikke ønskede at hæve skatter og afgifter for borgere og virksomheder efter krisen. Men det vil hendes støtter i SF og Enhedslisten desværre. De ser intet problem i at hæve skatterne, så det efter krisen bliver endnu dyrere at være danskere.

I Venstre vil vi ikke være med til at støtte en krisehåndtering, der er direkte skadelig for vores fremtidige potentiale for vækst, velstand og velfærd. Vores krav til regeringen er simpelt: Enten skal der være skattestop, eller også står vi ikke bag regeringen længere. Derudover skal vi i fællesskab se på, hvor vi kan sænke skatten så klogt og effektivt som muligt, så vi kommer hurtigt ud af krisen.

Vi i Venstre har som vores klareste prioritet, at det ikke må blive dyrere at være dansker. Der, hvor vi kan, skal vi også gøre det billigere. Det er, og vil altid være, sund fornuft. Både før og efter krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce