Annonce
Sport

Han læser i Aarhus, men atletikken har ført ham til Randers: Jeg ville gerne føre depechen videre

Oliver Shadwells foretrukne discipliner er de korte løbedistancer - herunder hækkeløb. Foto: Anne Myrup Pedersen
22-årige Oliver Shadwell begyndte som aktiv i Randers Freja Atletik for mere end ti år siden. For halvandet år siden besluttede han at flytte her til byen, selv om han til dagligt læser til kemiingeniør i Aarhus.
Annonce

22-årige Oliver Chadwell har været en aktiv del af Randers Freja Atletik i mere end ti år.

Han dyrker selv atletik i klubben, er træner for de 10 til 12-årige og er med i klubbens stævneudvalg.

Oliver Shadwell læser til kemiingeniør i Aarhus, men flyttede for halvandet år siden fra Hadsten til Randers, hvor han bruger omkring tolv timer om ugen i Randers Freja Atletik.

For nylig blev han ved den årlige sportsfejring i Randers hædret med SIKR's ungdomspokal, som gives til en ung træner/leder i alderen 16-23 år, der har udmærket sig med høj kvalitet i trænergerningen.

1) Hvorfor blev du medlem af klubben?

Randers Freja Atletik var en væsentlig årsag til, at Oliver Shadwell for halvandet år siden flyttede fra Hadsten til Randers frem for Aarhus, hvor han læser. Foto: Anne Myrup Pedersen

- Jeg er opvokset i Hadsten, men i 6. klasse begyndte to af mine kammerater til atletik i Randers Freja. Jeg tog med, fordi jeg synes, at det lød spændende, og jeg følte mig hurtigt hjemme.

- Allerede efter de første par år blev jeg også træner i Randers Freja Atletik. Det kom egentlig ret naturligt, fordi jeg oplevede, at trænerne havde enorm betydning for det miljø, som er i klubben, og den depeche ville jeg gerne være med til at føre videre.

- Jeg har været med på hele rundturen fra den gamle atletikhal på Viborgvej til de midlertidige lokaler i Markedsgade og på Gl. Hobrovej, inden vi så kom her op på Langvang, hvor vi har de bedste faciliteter i Danmark. Det nyder jeg hvert sekund af!

2) Hvad finder du unikt ved din klub?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Det er fællesskabet. Min vennekreds er blevet udvidet ved at være en del af klubben. Selv om de kammerater, der tog mig med til atletik første gang, stoppede nogle år senere, var jeg allerede blev så meget en del af klubben, at jeg aldrig var i tvivl om, at jeg skulle fortsætte.

- Folk er enormt søde til at bakke op og hjælpe hinanden, selv om atletik for langt de fleste er en individuel sportsgren.

- Man mærker det også til stævnerne, hvor folk måske ikke kender dit navn, men alligevel står og råber "Randers Freja, Randers Freja" og hepper dig over målstregen.

3) Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med din klub?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Jeg vil faktisk sige, at hverdagene giver mig den bedste følelse.

- Sådan en udetræning en sommerdag, hvor solen er på sit sidste, har jeg altid synes, er noget helt specielt.

- Det er også en fed følelse, når vi tager afsted i tre minibusser til et stævne, og jeg går rundt en hel dag og knipser billeder. Men personligt deltager jeg ikke længere i så mange stævner.

- Til gengæld fylder arbejdet i kulissen med at få klubben til at køre i dagligdagen mere og mere. Det arbejde kan jeg rigtig godt lide at være en del af.

4) Hvad er næste års højdepunkt for dig i klubben?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Jeg glæder mig allermest til at være med til at arrangere flere stævner.

- Jeg er en del af stævneudvalget, og det har været vigtigt for os med de gode faciliteter, vi har på Langvang, at vi har kunnet påtage os at arrangere flere stævner.

- Det er godt for klubbens økonomi, men det er først og fremmest godt for vores egne atleter, at de ikke altid skal køre langt for at kunne deltage i stævner.

5) Hvordan ser du gerne din klub udvikle sig fremover?

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Klubben må gerne udvikle sig i en retning, hvor vi bliver ved at få flere medlemmer.

- Vi skal selvfølgelig være bevidste om, at vi skal bevare nærheden og vores værdier, men ved at blive en større klub vil vi i højere grad kunne tilbyde vores atleter at specialisere sig inden for en enkelt disciplin, fordi man kan danne nogle grupper og tilbyde ekstratræning.

- I det hele taget kunne jeg godt tænke mig, at vi også udvikler os på elitedelen. Kommer der eksempelvis en håndfuld atleter med en drøm om en dag at kunne kvalificere sig til et OL, kunne det da være fedt, hvis vi som klub kan være med til at tænde op under den drøm.

Randers Freja Atletik

Randers Freja Atletik blev stiftet i 1898.

Klubben holder i dag til på Langvang, hvor en ny atletik- og multihal blev indviet i 2017.

Randers Freja Atletik har omkring 275 medlemmer og er blandt de største atletikklubber i Danmark.

Klubben har en stor børne- og ungdomsafdeling. Der er omkring 125 atleter i alderen seks til 15 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce