Annonce
Randers

Handicappede og dårligt gående kan få tildelt nyt valgsted til folketingsvalget

Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers: Snart skal danskerne til stemmeurnerne i forbindelse med Folketingsvalget 5. juni. Men det er ikke lige let for alle at troppe op på valgstederne og sætte krydset.

Derfor kan personer med handicap eller nedsat førlighed ansøge kommunen om at stemme et andet sted end der, hvor man egentlig er tilknyttet, såfremt tilgængeligheden ikke er tilstrækkelig. Ansøgningen skal være kommunen i hænde senest klokken 12.00 tirsdag 28. maj.

- Rigtig mange kommuner har heldigvis allerede helt styr på tilgængeligheden, men hvis du er i tvivl, så kontakt din kommune og spørg. Man kan nemlig desværre ikke regne med, at der er lige tilgængeligt overalt, siger Janus Tarp, formand for UlykkesPatientForeningen i en pressemeddelelse.

Han opfordrer også til, at man forhører sig om, hvorvidt der eventuelt er et hæve-sænkebord eller andre hjælpemidler på valgstedet, som kan lette stemmeafgivningen.

Udover at søge om et andet valgsted, er der også mulighed for at stemme i eget hjem eller brevstemme. Man kan søge om at stemme hjemme ved at udfylde et ansøgningsskema, som man kan få ved at kontakte kommunen eller finde på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside. Ansøgningsfristen for at stemme hjemmefra er 24. maj klokken 18.00.

Selvom man allerede har fået ændret valgsted til Europa-parlamentsvalget, skal man ansøge på ny for også at få det til folketingsvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce