Annonce
Randers

Hanne og Jan hædret: Over 50 år med butik i midtbyen

To glade givere og lige så mange glade modtagere. Fra venstre er det Karen Smed, Jan Jacobsen, Hanne Jacobsen og Jørgen Dahlerup. Foto: Annelene Petersen

Ægteparret Jacobsen, som driver Unica Form i Houmeden, modtog onsdag et legat fra Kjøbmændenes Hjælpefond som anerkendelse af mere end 50 år som selvstændige butiksdrivende i Randers. Snart lukker parret, som er henholdsvis 83 og 84 år, dog butikken, men blot for at fortsætte på nedsat tid fra privaten.

Randers: I mere end et halvt århundrede har ægteparret Hanne og Jan Jacobsen drevet butik i Randers midtby, og varerne i butikken har for en stor dels vedkommende altid været af eget design og af egen produktion. Den imponerende indsats blev onsdag eftermiddag hædret med anerkendende ord og et legat på 25.000 kroner.

Den glade giver er Kjøbmændenes Hjælpefond, som Karen Smed og Jørgen Dahlerup administrerer for Randers Handelsråd, og det var også de to, som onsdag mødte op i Hanne og Jan Jacobsens butik, Unica Form i Houmeden, for at overrække dels det flotte legat, dels en stor buket blomster.

- Mere end 50 år som selvstændige er en præstation ud over det sædvanlige, og noget vi i Randers Handelsråd har bemærket, sagde Jørgen Dahlerup, da han overrakte hæderen.

Han og Jan Jacobsens veje er også krydsedes for mange år tilbage.

- Vi er meget beærede over den flotte hæder. Det havde vi bestemt ikke ventet, sagde ægteparret til Amtsavisen efter at have modtaget legatet på 25.000 kroner. Foto: Annelene Petersen

Uddannelse og kreativitet

- Som jeg husker det, gik du, Jan, og jeg sammen til merkonom i markedsføring, og du fik din teoretiske baggrund for at drive forretning på plads. Vi klarede os vist ganske godt igennem begge, mente Jørgen Dahlerup at kunne huske og fik straks et bekræftende svar:

- Jo da, vi bestod sandelig med bravur.

- Men jeg siger vist ikke noget forkert, når jeg antager, at Hannes kreative evner har været af afgørende betydning for forretningens eksistens. I har været et godt makkerpark, tilføjede Jørgen Dahlerup, og også her bakkede Jan Jacobsen op med et smil.

Stopper ikke helt

- Vi er da meget beærede over at blive hædret på denne måde. Det havde vi bestemt ikke ventet, lyder det fra ægteparret.

Hanne og Jan Jacobsen er henholdsvis 83 og 84 år gamle, og de har valgt at lukke butikken, så snart de har fået solgt hovedparten af deres lager, først og fremmest tøj og tasker. Det forventer parret vil ske midt i februar næste år. Smykkerne, som de selv har produceret, skal der nok blive plads til hjemme i privaten.

- For faktisk stopper vi ikke helt. Vi har da planer om at fortsætte med at drive lidt værkstedsbutik derhjemme og måske holde åbent et par dag hver uge, fortæller Jan Jacobsen, som også selv vil fortsætte med at producere brillekæder og brillesnore, som han har gjort i mange år, og som han sælger til brille- og sportsbutikker i hele landet.

Det får Karen Smed til henvendt til Hanne Jacobsen at bemærke:

- Og du vil også starte lidt engrosvirksomhed op?

Sidtste legatmodtagere

Inden Hanne når at svare, får hendes mand indskudt et overrasket, "nå, det har jeg da ikke hørt noget om", hvorefter Hanne forklarer:

- Nåh ja, starte op og starte op. Jeg mener, der sker jo ikke noget ved at ringe til et par stykker og høre, om de vil sælge mine smykker.

Summa Summarum synes parret, som for nylig har fejret diamantbryllup, ikke at være klar til at sætte sig ned og passivt nyde dets otium. Heller ikke selv om de nu lukker deres butik.

Ægteparret Jacobsen blev i øvrigt de sidste til at modtage en pengegave fra Kjøbmændenes Hjælpefond. Fonden, der i sin tid blev skabt ved, at man slog en masse små legatfonde sammen, har nemlig nu brugt alle sine midler.

- I år har vi samlet uddelt 230.000 kroner til enker og enkemænd efter tidligere detailhandlere, men nu er pengekassen tom, hvorfor vi har besluttet at nedlægge fonden, siger Jørgen Dahlerup.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce