Annonce
Randers

Hans vil være privat dagplejer

Både bamsen og Hans Agerbo står parat til at modtage dagplejebørn på adressen i Kristrup. Foto: Morten Lund

25-årige Hans Agerbo står på spring til at tage mod dagplejebørn på Ellegårds Allé. Alt er parat - bortset fra, at han stadig mangler børnene.

RANDERS: Legeværelset er indrettet med kasser af legetøj, en kæmpe bamse og sækkestole i børnehøjde. Udendørs venter en nyindrettet legeplads i haven, der også bugner af legesager. Det eneste, der mangler, er børn til at sætte legetøjet i arbejde.

- Jeg har brugt de seneste to måneder på at forberede mit hjem til at tage mod dagplejebørn. I går og i dag har jeg inviteret til åbent hus. Men indtil videre har jeg ikke haft nogen gæster, fortæller 25-årige Hans Agerbo, der ser en fremtid som privat dagplejer i Randers - eller 'selvstændig børnepasser', som den korrekte betegnelse vil være.

Og de manglende gæster til hans første åbent hus slår ham på ingen måde ud:

- Jeg er da lidt skuffet - men ikke desperat. Jeg må bare gentage arrangementet næste uge. Og hvis det trækker ud med at få dagplejebørn, kan jeg tage nogle timer på en tankstation, mens jeg venter. Børnene skal nok komme. Jeg kan læse på Facebook, at der mangler især mandlige dagpleje i Randers - hvilket jeg også har fået at vide fra Mødrehjælpen. Og sidste år var der jo et babyboom her i byen.

Jeg droppede et studie og fik et vikariat i en børnehave. Der fandt jeg ud af, at det var sådan et arbejde, jeg skulle have.

Hans Agerbo, kommende selvstændig børnepasser i Kristrup
I haven er anlagt en ny terrasse med masser af legesager, et gyngestativ - og en grøn larve med hul igenne. Foto: Morten Lund

Faldt for børnepasning

Hans Agerbos erfaringer med at passe børn stammer fra en stor familie - og fire måneder i en børnehave.

- Jeg droppede et studie og fik et vikariat i en børnehave. Der fandt jeg ud af, at det var sådan et arbejde, jeg skulle have. Senere overvejer jeg at uddanne mig til pædagog. Men først vil jeg gerne passe flere børn, siger han.

Samtidig er han godt klar over, at han som dagplejer binder sig for en årrække, når han først har taget mod børn.

- De kommer ikke til at opleve, at jeg finder på noget andet at lave, mens de er hos mig. Når de først er startet, vil jeg også sige farvel til dem, når de skal videre i børnehave, siger han.

Randers Kommune har netop godkendt Hans Agerbo og hans hjem til at tage imod tre dagplejebørn. Og dagplejeren har forberedt sig grundigt: Et legeværelse fuldt udstyret med legetøj venter indendørs, hvor trappen også er skærmet af et børnesikret gitter. Og udendørs har han indrettet er kæmpe terrasse og en legeplads.

- Jeg bor faktisk til leje. Men min udlejer har givet mig lov til at benytte haven, så børnene får masser af udearealer at boltre sig på.

Med udlejers hjælp har Hans Agerbo også bygget et halvtag, så fremtidige dagplejebørn kan stå i tørvejr i deres barnevogne, når middagsluren trænger sig på. Og de mange stykker legetøj, der allerede fylder lejligheden og haven, er for langt størstedelen foræringer fra venner og bekendte.

Som privat børnepasser er det i vid udstrækning Hans Agerbo, der selv bestemmer, hvordan forholdene i hans dagpleje skal være.

- Jeg vil højst passe børnene i 48 timer om ugen. Hvis ungerne er her længere tid, er risikoen, at deres forhold til forældrene bliver klemt. Og med en åbningstid fra kl. 6 til kl. 17 kan dagene let blive lange nok, siger han.

Hans Agerbo fastlægger også selv prisen for sin dagpleje. Og her mener han, at hans tilbud ligger i den billige ende.

Ud over mandagens Facebook-opslag har Hans Agerbo uddelt flyers med sit dagplejetilbud og sat opslag op i områdets dagligvarebutikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Pokalfinale er mere end hæder og ære: Europæisk millionregn kan vente Randers FC

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce