Annonce
Læserbrev

Har 3F hyret Komiske Ali?

Annonce

Læserbrev: Kan I huske Komiske Ali?

Ham den irakiske informationsminister, der tilbage i 2003 for rullende kamera benægtede USA's tilstedeværelse, selv om amerikanske kampvogne allerede havde indtaget Bagdad.

Jeg kom til at tænke på Komiske Ali, da jeg forleden læste indlægget fra næstformand Palle Bisgaard fra 3F Byggegruppen. Bisgaard hævder nemlig hårdnakket, at der ikke har været tvang involveret i den såkaldte Lauge Bonde-sag. Den udlægning har intet med virkeligheden at gøre.

Omdrejningspunktet i Lauge Bonde-sagen er tvang. Den vestjyske anlægsvirksomhed har været medlem af Arbejdsgiverforeningen KA i 18 år og fulgt vores overenskomst, der som bekendt er anerkendt af myndighederne og Arbejdsretten. De løn- og øvrige vilkår, som virksomheden har fulgt via KA's overenskomst, kan fuldt ud måle sig med det, der står i 3F's overenskomst – de er bare på nogle områder anderledes.

Hverken medarbejdere eller ledelse hos Lauge Bonde har bedt om en 3F-overenskomst, men virksomheden havde ikke noget valg. Sagde man nej til 3F, ville det resultere i en sympatikonflikt, som ville lamme de projekter, hvor virksomheden er underleverandør for andre firmaer. Det ville koste 75 procent af omsætningen og betyde et farvel til hovedparten af de 30 medarbejdere. De ansatte hos Lauge Bonde er så utilfredse med 3F's tvang, at de er gået i medierne, men bedømt på Bisgaards udtalelser i den lokale presse gør kritikken fra medarbejderne ikke noget indtryk på 3F.

Palle Bisgaard skrev i sit indlæg forleden, at vi skal passe på den danske model. Det er jeg helt enig i, men det forudsætter ordentlighed på begge sider af bordet. Jeg må bare sige, at 3F's opførsel i Lauge Bonde-sagen, lufthavns-sagen og mange andre sager på ingen måde rimer på ordentlighed. Jeg begriber ikke, hvorfor 3F har så travlt med at jagte virksomheder, der har overenskomst og ordnede forhold. Brug dog krudtet de steder, hvor der er noget at komme efter, i stedet for at tromle frem som et magtmonopol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce