Annonce
Læserbrev

Har DF i Randers en politisk vision for folkeskolen?

Læserbrev: Eller opfører de sig bare som urolige elever i byrådet, der råber op for at tiltrække sig opmærksomhed?

Som beskrevet her i avisen lod DF's byrådsmedlemmer Susanne Nielsen, Frank Nørgaard og Nick Zimmermann sig ikke påvirke af, at der blev demonstreret udenfor rådhuset mandag eftermiddag med baggrund i, at DF har lovet, at det vil få konsekvenser, at en folkeskole har tilladt en elev i 4. klasse at vise muslimsk påklædning og et billede af en korantekst i undervisningen.

I et efterfølgende interview på TV2 Østjylland udtaler DF, at skolen her er gået langt over stregen, og at man går fuldstændig imod danske værdier. Selv om de siger, at de som regel har tillid til lærerne, så mener de her, at skolen er gået langt ud over det, som undervisningsministeren mener, man skal have som mål for kristendomsundervisningen i den danske folkeskole. Det til trods for at der ikke findes belæg for, at der er overtrådt nogen form for regler fra skolens side, og at undervisningsministeren ikke har udtalt sig kritisk overfor undervisningsformen.

Men for nu at holde os på dialogens vej har jeg besøgt Dansk Folkepartis hjemmeside for at blive klogere på partiets officielle politik for skoleområdet, og det må siges at være lidt tyndt. Udover at DF prioriterer uddannelse højt og har udarbejdet to pamfletter om mobning/digital mobning, har det været svært at finde andet end det, som DF ikke vil, frem for at fortælle, hvad det er, de vil. Fremtrædende medlemmer af DF har ved flere lejligheder kritiseret forskellige skoler i kraftige vendinger, eksempelvis udtalte tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen om Ørestad Gymnasium at: "Det bliver vi som samfund nødt til at sanktionere imod, og når ledelsen på en skole ikke kan finde ud af det, så må vi andre gøre det."

Derfor efterlyser jeg konkrete udmeldinger fra DF omkring, hvilke retningslinjer de ønsker præciseret for, hvordan man må undervise i danske skoler, hvilke sanktionsmuligheder de ønsker at have overfor skoler, samt hvem der bør være omfattet af disse sanktioner. Er det den enkelte lærer? Eller er det skolens daglige ledelse? Skal forældrerepræsentanter i skolebestyrelse kunne sanktioneres? Hvem skal have tilsynet med, at de religiøse og moralske retningslinjer overholdes?

Allerede næste år skal vi have kommunalvalg, og i den forbindelse kunne det være dejligt at vide, hvilke fokusområder de forskellige partier har indenfor skolepolitikken, altså konkrete tiltag, og ikke bare mudderkastning og hyleri om, hvad man synes, der er alt for galt.

Skole og uddannelse er så fundamentalt vigtig en del af samfundet, at politikere, lokale såvel som nationale, har en pligt til at arbejde konstruktivt sammen om at skabe klare rammer for de vilkår, der skal undervises under, og lige der synes jeg godt, man kan give DF et rødt mærke for at have for meget fravær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Så bliver det ikke sjovt at være et ynkeligt skovsvin

Det er sørgeligt, at der er grundlag - altså skidt og skrald - for det folkeligt baserede motions- og miljøprojekt med navnet #skridtogskrald. Det er sørgeligt, at der er svin iblandt os, der smider affald i naturen, som var det fuldstændig ligegyldigt for vores fælles klode. Hvad foregår der inde i hovedet på folk, der smider deres emballage i grøftekanten eller aflæsser hele anhængeren i skovbrynet? Sandsynligvis foregår der ingenting overhovedet, desværre. Heldigvis har vi en klima- og miljøbevidst børnegeneration på vej. Hvis ikke den drastisk ændrer kurs, så kommer der andre boller på suppen inden længe, og så bliver det ikke sjovt at være et ynkeligt skovsvin. Og heldigvis har vi indtil da initiativet #skridtogskrald. Som en dråbe i havet, måske, men sammen med andre gode dråber nytter det alligevel et eller andet. #skridtogskrald er et forbilledligt initiativ, der samler mennesker i en folkelig bevægelse, der både får skridt på tælleren og skrald i posen på ture rundt i naturen. Det giver god mening med motion og miljøindsats i en og samme bevægelse - ikke mindst i disse dage mens flere er hjemsendt fra arbejde og har god tid til en ekstra runde i naturen. Vi må alle gøre, hvad vi kan - ikke mindst for at rydde op efter dem, der ikke fatter, hvad der sker med vores klima og klode, hvis ikke vi passer bedre på miljøet. Det er den førnævnte klima- og miljøbevidste børnegeneration, der skal arve den stinkende losseplads, vi efterlader os, hvis ikke vi passer bedre på og begynder at opføre os ordentligt - allesammen. Foruden den fælles oprydning i form af blandt andet #skridtogskrald bør vi også sætte ind med en passende portion rottweiler-pædagogisk opdragelse af de medborgere, der ikke gider rydde op efter dem selv. Hvor svært kan det være selv at smide sit affald i skraldespanden? Det kan ikke være svært overhovedet. Og hvor ville det være dejligt, hvis vi alle kunne være enige om ikke at svine og spolere vores sårbare natur.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Danmark

Hendes corona-syge mand ligger i respirator: Lisbeth får sympati fra hele Danmark

Annonce