Annonce
Læserbrev

Har DF i Randers en politisk vision for folkeskolen?

Læserbrev: Eller opfører de sig bare som urolige elever i byrådet, der råber op for at tiltrække sig opmærksomhed?

Som beskrevet her i avisen lod DF's byrådsmedlemmer Susanne Nielsen, Frank Nørgaard og Nick Zimmermann sig ikke påvirke af, at der blev demonstreret udenfor rådhuset mandag eftermiddag med baggrund i, at DF har lovet, at det vil få konsekvenser, at en folkeskole har tilladt en elev i 4. klasse at vise muslimsk påklædning og et billede af en korantekst i undervisningen.

I et efterfølgende interview på TV2 Østjylland udtaler DF, at skolen her er gået langt over stregen, og at man går fuldstændig imod danske værdier. Selv om de siger, at de som regel har tillid til lærerne, så mener de her, at skolen er gået langt ud over det, som undervisningsministeren mener, man skal have som mål for kristendomsundervisningen i den danske folkeskole. Det til trods for at der ikke findes belæg for, at der er overtrådt nogen form for regler fra skolens side, og at undervisningsministeren ikke har udtalt sig kritisk overfor undervisningsformen.

Men for nu at holde os på dialogens vej har jeg besøgt Dansk Folkepartis hjemmeside for at blive klogere på partiets officielle politik for skoleområdet, og det må siges at være lidt tyndt. Udover at DF prioriterer uddannelse højt og har udarbejdet to pamfletter om mobning/digital mobning, har det været svært at finde andet end det, som DF ikke vil, frem for at fortælle, hvad det er, de vil. Fremtrædende medlemmer af DF har ved flere lejligheder kritiseret forskellige skoler i kraftige vendinger, eksempelvis udtalte tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen om Ørestad Gymnasium at: "Det bliver vi som samfund nødt til at sanktionere imod, og når ledelsen på en skole ikke kan finde ud af det, så må vi andre gøre det."

Derfor efterlyser jeg konkrete udmeldinger fra DF omkring, hvilke retningslinjer de ønsker præciseret for, hvordan man må undervise i danske skoler, hvilke sanktionsmuligheder de ønsker at have overfor skoler, samt hvem der bør være omfattet af disse sanktioner. Er det den enkelte lærer? Eller er det skolens daglige ledelse? Skal forældrerepræsentanter i skolebestyrelse kunne sanktioneres? Hvem skal have tilsynet med, at de religiøse og moralske retningslinjer overholdes?

Allerede næste år skal vi have kommunalvalg, og i den forbindelse kunne det være dejligt at vide, hvilke fokusområder de forskellige partier har indenfor skolepolitikken, altså konkrete tiltag, og ikke bare mudderkastning og hyleri om, hvad man synes, der er alt for galt.

Skole og uddannelse er så fundamentalt vigtig en del af samfundet, at politikere, lokale såvel som nationale, har en pligt til at arbejde konstruktivt sammen om at skabe klare rammer for de vilkår, der skal undervises under, og lige der synes jeg godt, man kan give DF et rødt mærke for at have for meget fravær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Formørket middelalder i moderne Randers: Oplysning synes nødvendig

Selv om Randers Kommune for nylig brystede sig af ikke at have nævneværdige problemer med radikalisering og negativ social kontrol, har vi siden oplevet adskillige afskyvækkende eksempler på radikalisering, og forleden fik politikerne i byrådets socialudvalg fortalt en historie om negativ social kontrol, der rystede dem alle. En enkelt historie om negativ social kontrol er muligvis ikke mange, men den er én for mange, og den er bestemt værd at nævne og ekstrem vigtig at få frem i lyset. Det er hævet over enhver fatteevne, at fædre kan finde på at slå deres døtre ihjel, fordi døtrene bliver gravide med mænd, som fædrene ikke bryder sig om. Det er således hævet over enhver fatteevne, at en randrusiansk far af anden etnisk herkomst end dansk har haft planer om at slå sin datter ihjel, fordi hun var blevet gravid med en dansk mand. Det er fuldt forståeligt, at denne ækle historie, der lykkeligvis blev stoppet, inden den kunne være endt med æresdrab, rystede politikerne i byrådets socialudvalg. Historien bør også ryste alle vi andre. Historien hører ikke hjemme i vores moderne vestlige verden, hvis vidtrækkende frihedsgrader vi elsker at leve med. Historien hører ikke hjemme nogetsteds og minder os desværre om en formørket middelalder, som vi ikke ønsker os. Vi ønsker, at alle i vores samfund skal leve et godt liv med den frihed, som næsten er altomfattende, og som naturligvis omfatter kærligheden samt valget af familie og familieforøgelse. Desværre har det vist sig nødvendigt at have det lokale samarbejde mod radikalisering og negativ social kontrol, som Randers Kommune og Østjyllands Politi har haft siden 2018. Det var det samarbejde, der fik stoppet historien om faren og den gravide datter fra Randers, inden den kunne være endt med æresdrab. Det er vigtigt, at kommunen og politiet fortsætter deres gode samarbejde og fortsætter samarbejdet med organisationen RED, der sikrer ofre for negativ social kontrol nye hjem, nye navne, nye historier, blandt andet. Det er vigtigt, at politikerne fortsat prioriterer samarbejdet med at hjælpe ofre for de konflikter, der opstår, men endnu vigtigere at de prioriterer forebyggelse og oplysning i de formørkede kroge af vores ellers oplyste samfund.

Annonce