Annonce
Østjylland

Nåede debut for Brentford: Midtbanespiller ophæver i Midtjylland for at komme til Aarhus Fremad

Nikolaj Kirk har tidligere spillet 18 danske ungdomslandskampe. Foto: Aarhus Fremad
Nikolaj Kirk har brugt de seneste fire sæsoner på leje i forskellige klubber.
Annonce

FODBOLD: For halvandet år siden sad Nikolaj Kirk på bænken i en FA Cup-kamp.

Han var lejet ud til Brentford fra FC Midtjylland og til udekampen mod Swansea fik han 21 minutter for Brentfords førstehold. Thomas Frank skiftede ham ind, og han spillede blandt andet sammen med Ollie Watkins, der i denne sæson bare var et enkelt mål fra at blive topscorer i Championship samt Neal Maupay, der nu spiller i Premier League-klubben Brighton.

Nikolaj Kirk gjorde sig dog mest på andetholdet i klubben, og senere blev det også til nye udlån i norske Stabæk og i FC Fredericia uden at det nogensinde blev til førsteholdsdebut i Midtjylland, hvor han ellers lejet fra.

Men fremover skal han spille for Aarhus Fremad.

Nikolaj Kirk og FC Midtjylland har sammen revet deres aftale over, selvom der på papiret var et år tilbage. I stedet er han blevet udstyret med en toårig kontrakt i 2. Division.

- Jeg kender Morten (Dahm Kjærgaard cheftræner red.) og Martin (Mikkelsen assistenttræner red.) fra min tid i Fredericia, og nu har jeg trænet med nogle gange i Aarhus Fremad, hvor niveauet har vist sig at være rigtig højt.

- Vi havde nogle gode snakke i FC Midtjylland. Jeg ville helst til Aarhus Fremad, og så gav det mest mening at kontrakten blev ophævet, siger Nikolaj Kirk.

Annonce

Tilbage på den oprindelige position

Oprindeligt var Nikolaj Kirk midtbanespiller, men i løbet af sin Brentford-tid blev han omskolet til højre back, og her spillede han også en del af sine sparsomme minutter i FC Fredericia i den netop afsluttede sæson.

Han ser dog sig selv som central midtbanespiller, og det er formentlig også her, han skal spille i Aarhus Fremad og få flere minutter, end han har gjort i de seneste sæsoner.


Jeg har hele tiden nydt at tage til træning, men det er ikke drømmen, når man hver weekend bliver valgt fra.

Nikolaj Kirk


I hele 19/20-sæsonen i Fredericia blev det for eksempel kun til 97 samlede minutter i 1. Division.

- Jeg har hele tiden nydt at tage til træning, men det er ikke drømmen, når man hver weekend bliver valgt fra. Jeg glæder mig meget til at spille kampe og være en del af et hold, hvor man føler sig vigtig. Pengene er lige nu ikke det vigtige for mig. Det vigtigste er at spille fodbold, siger Nikolaj Kirk.

Annonce

En god karakter for klubben

Fuldtidsfodbold-lampens stik bliver altså for en stund trukket ud af kontakten for Nikolaj Kirk. I Aarhus Fremad venter der blot en bibeskæftigelseskontrakt med en løn på 3.900 kroner i måneden.

Ved siden af 2. Divisions-bolden skal han studere almen erhvervsøkonomi på BSS og for første gang i sin professionelle fodboldkarriere er han ikke en del af hverken et elitemiljø eller en fuldtidsprofessionel tilværelse i en fodboldklub.

Nikolaj Kirk

  • Er oprindeligt fra den vestjyske by Grønbjerg
  • Fik som 15-årig en treårig ungdomskontrakt i FC Midtjylland i 2013
  • I 2016 forlængede han kontrakten i FC Midtjylland med fem år
  • Har brugt de seneste fire sæsoner på leje i henholdsvis engelske Brentford, norske Stabæk samt FC Fredericia
  • Nåede aldrig førsteholdsdebut i FC Midtjylland
  • Har skrevet en toårig bibeskæftigelseskontrakt med Aarhus Fremad efter gensidig kontraktophævelse i FC Midtjylland

- Der er ingen tvivl om, at han er en spiller, som kunne være interessant for andre, men jeg synes, at det vidner om karakter, at han har valgt os i stedet for en klub på en højere hylde, hvor det ville være mere usikkert, om han skulle spille, siger cheftræner Morten Dahm Kjærgaard om sin nye spiller.

Nikolaj Kirk er den syvende spiller, der har fået kontrakt i Aarhus Fremad. I første omgang fik Marcus Kirchheiner, Christian Bech, Nicklas Ullum, Emil Hauge og Mathias Laursen kontrakt, mens det tirsdag også blev offentliggjort, at Christian Nissen også har fået en kontrakt.

2. Division starter op igen i den sidste weekend i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Randers FC

Randers FC møder mestrene: Helvedet i Herning, formationsforvirring og bud på startopstillingen

Annonce