Annonce
Kultur

Hausgaard forfølges af corona. Værket flytter shows med Niels Hausgaard og Rune Klan

Niels Hausgaard må nu igen se en af sine shows ramt af coronavirussen. Denne gang gælder det et show på Værket i Randers, hvor man har valgt at udskyde showet til maj. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Rune Klan og Niels Hausgaard kommer ikke til at optræde på musik- og teaterhus Værket i slutningen af marts. Deres forestillinger er som følge af corona-udviklingen flyttet til senere på foråret.

Randers: I aftes stod komikeren og tryllekunstneren Rune Klan på scenen i Pavillonen i Grenaa, men han kommer ikke til at optræde på Værket med sit show "Håbefuld" 27. marts, som ellers annonceret.

Det er i lyset af corona-virussens spredning, at artist og arrangør har valgt at skubbe datoen for deres optræden, der trækker cirka 1.000 publikummer.

- Vi har været i kontakt med såvel Rune Klan som Niels Hausgaard, hvor vi har været enige om at flytte deres optræden. Det var i overensstemmelse med såvel artisternes som Værkets ønsker. Og det lykkedes heldigvis at finde en ny dato for dem begge, siger musik- og teaterdirketør Michael Qvist Rørsted.

Rune Klans show "Håbefuld" bliver i stedet gennemført 4. juni, mens Niels Hausgaard kommer på scenen 18. maj med sit show "Du ved, hvad jeg mener".

Billetkøbere til begge arrangementer er blevet direkte orienteret. Har man købt billet til de to shows i marts, er billetterne stadig gyldige på de nye datoer, ligesom det frem til 1. april er muligt at refundere sine billetter, hvis man skulle være forhindret på den nye dato.

Annonce
Publikum må vente til juni med at opleve Rune Klan på Værket i Randers: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Usikker fremtid

- Men vi afvikler de øvrige arrangementer i marts som annonceret, siger Mikael Qvist Rørsted og tilføjer, at der er tale om arrangementer med 500 tilskuere eller derunder.

Han erkender, at den nærmeste fremtid er særdeles usikker med hensyn til afvikling af arrangementer. Det er noget med at tage bestik af situationen og udviklingen time for time. Men i hele forløbet vil han konsekvent holde sig til de instrukser, som sundhedsmyndighederne udstikker.

- Skulle der ske ændringer med afvikling af arrangementer, følger vi naturligvis anvisningerne, siger han.

Randers Kommune har ikke, som Helsingør, Horsens og Herning valgte at gøre det onsdag, taget yderligere forholdsregler ved at nedlægge forbud mod større forsamlinger.

- Vi er i tæt samråd med de lokale kommunale myndigheder og retter helt ind efter sundhedsmyndighedernes anvisninger, siger musik- og teaterchefen, der egentlig ikke har mødt negative og hadske bemærkninger midt i en corona-tid.

- Siden statsministerens pressemøde fredag har vi haft under fem kritiske kommentarer på Facebook. Og de mange, som vi dagligt taler med i telefonen, har udvist stor forståelse for hele situationen.

I den forløbne weekend afviklede Værket tre musical-forestillinger "Midt om natten". Og der her ikke været væsentlig ændring i mødeprocenten. Den er, som den plejer at være.

Men han erkender, at der også er en virkelighed omkring artisterne. Nogle af dem oplever på Facebook at blive beskyldt for at være smittespredere og det, der er værre.

- Hvorfor lukker I ikke bare Værket for en periode? Uanset hvad.

- Vi kan ikke bare aflyse, medmindre myndighederne beder os om det. Jeg kan eksempelvis ikke aflyse et arrangement på Værket, som jeg ikke er arrangør af. Så skal enten staten eller de kommunale myndigheder udstede et forbud, siger Mikael Qvist Rørsted.

Han siger også, at hele branchen sukker efter en klarere udmelding fra statsministeren.

- Et direkte påbud om, at vi ikke må afviklere arrangementer, var meget nemmere at håndtere. Og så længe det ikke er aktuelt, må vi rette os efter, hvad sundhedsmyndighederne siger.

Det betyder også, at Værket indtil videre arbejder ud fra, at husets store sæson-afslutning, musicalen "Mamma Mia" med nærmest udsolgte forestillinger, også afvikles i slutningen af april.

- Men jeg kan kun udtale med alle mulige forbehold, og kan kun sige noget ud fra, som situationen er lige her og nu, siger Michael Qvist Rørsted.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Danmark

Hendes corona-syge mand ligger i respirator: Lisbeth får sympati fra hele Danmark

Annonce