Annonce
Randers

Havndal har mistet sin sidste hæveautomat: Snart mister Spentrup sin næstsidste

Når den sidste hæveautomat i Havndal netop er lukket, er det ifølge Sparekassen Vendsyssel en uundgåelig del af udviklingen. - Vi må prioritere de løsninger, som de fleste faktisk bruger i dag, siger Jan Skov, marketingsdirektør i sparekassen. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sparekassen Vendsyssel har netop lukket sin hæveautomat i Havndal, som var byens sidste. Efter nytår lukker de også automaten i Spentrup.
Annonce

Havndal/Spentrup: Den tredje december lukkede den sidste hæveautomat i Havndal. Eller i praksis fungerede den indtil den fjerde december. Men nu er det slut.

Det var dog ikke alle, der midt i ugen efter lukningen havde opdaget det endnu.

- Jeg kunne se, at mange kørte forgæves. Derfor skrev jeg i den lokale facebookgruppe, at den var lukket, forklarer Anna-Marie Jansen, som bor lige overfor automaten.

Hun er selv meget træt af, at den er lukket. For med hendes Mastercard har hun ikke mulighed for at hæve over beløbet, når hun handler ind. Det betyder, at hun enten skal til Øster Tørslev eller Hadsund for at skaffe kontanter.

Da hun er uden bil, er det ikke helt nemt.

- Jeg har ikke fundet en løsning på min krise endnu, siger hun.

Det var Sparekassen Vendsyssel, som havde hæveautomaten. De overtog den, da Østjydsk Bank gik konkurs i februar 2018. Men nu har de solgt bygningen, som automaten sad i, og det er dermed slut med lettilgængelige kontanter i Havndal.

Annonce

Uundgåelig udvikling

Ifølge Jan Skov, direktør for presse og marketing i Sparekassen Vendsyssel er nedlæggelsen af hæveautomater som den i Havndal en uundgåelig del af udviklingen. Men samtidig er banken bevidst om, at det gør nogle menneskers liv mere besværligt.

- Men når det er et fåtal, der efterhånden vælger at bruge hæveautomaten, er det svært for os at opretholde tjenesten, forklarer han.

Nogle af årsagerne til den udvikling er, at flere betaler med kort i butikkerne, mens MobilePay eller andre online betalingstjenester bliver brugt til et stigende antal private overførsler.

Desuden var hæveautomaten i Havndal blevet så gammel, at den ikke længere levede op til sikkerhedsstandarden og dermed ikke længere kunne forsikres. Med tanke på udviklingen var det for dyrt at investere i ny automat.

- Det koster også penge at holde MobilePay kørende. Vi må investere i det, som kunderne bruger, forklarer Jan Skov.

Også Sparekassen Vendsyssels hæveautomat i Spentrup bliver skåret væk. Den lukker ifølge planen 2. januar 2020. Men Sparekassen Kronjylland har både filial og hæveautomat i byen. Så her er de ikke så ilde stedt.

- Jeg har kun brug for én hæveautomat i byen, konstaterer en borger fra Spentrup på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Randers

Buschaufførerne opfordrer: Drop kontanter, luk fordøren og gå ikke i nærheden af chaufføren

Annonce