Annonce
Debat

Havnebad. Det endte med en Randers-model

For godt et par år siden var der en række ildsjæle i Randers, der dannede Forum Randers. Det skete for at skabe energi og liv i byen og uden at involvere det politiske liv for meget. Det er det, man kan kalder Herning-modellen med handling, der skaber forvandling.

Et af fokuspunkterne var et nyt havnebad. Et idé, som fik rigtig meget medvind, og en idé, som rigtig mange mennesker brugte meget tid og ressourcer på. Det tænkte projekt blev fantastisk, og alt det praktiske er på plads. Nu mangler den politiske del at komme på plads, men indtil det sker - ingen havnebad. Byen til vandet lyder fint, men indtil videre er det kun snak og varm luft.

I lyset af ovenstående kan det jo også nævnes, at vi har en historisk god og varm sommer. Gad vide hvad sådan et havnebad kunne have gjort positivt både for randrusianerne og ikke mindst turismen. Kort sagt: Herning-modellen var inspirations kilden, men det endte med en Randers-model.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Møde med politiet var ikke bare et møde: Kommunaldirektør afhørt med sigtets rettigheder

Leder For abonnenter

Hjælp hårdt plagede motorvejsnaboer. Nu.

Det er alt andet end rimeligt, at skiftende sammensætninger af Folketinget, skiftende regeringer og skiftende ministre lader borgere overalt i stikken i det støjhelvede, der opstår, når nok så nødvendige motorveje pløjer sig gennem det, der engang var dejlig natur og landlig idyl. Det hører ingen steder hjemme, at magthaverne i vores nok så velfungerende velfærdssamfund ikke støjsikrer de borgere, der betaler prisen, når alle vi andre får opfyldt vores fuldt forståelige og fornuftige ønsker om flere motorveje. Lokalt og aktuelt er det således alt andet end rimeligt, at borgere i Vorup, Hornbæk og Helsted, der i årevis har været plaget af støj fra den motorvej, der løber forbi deres hjem, aldrig har fået den statslige hjælp, de fortjener og med rette kan forvente. Motorvejsstøj er ikke blot generende men også sundhedsskadelig, og derfor er det et alvorligt problem, at borgere her hos os bliver ramt af den borgerlige regerings endeligt, der rykkede forårets nationale infrastrukturplan med sig i faldet. De støjplagede borgere i Vorup, Hornbæk og Helsted skulle ifølge infrastrukturplanen - og i lighed med borgere på fire andre hårdt plagede pletter på landkortet - have haft en længe savnet håndsrækning fra staten i form af støjdæmpning for samlet 131 millioner kroner. Nu får de ingenting, foreløbig. Den nye socialdemokratiske regering vil hellere forhandle en ny infrastrukturplan, men den nye minister på området, Benny Engelbrecht, kan end ikke svare på, hvornår forhandlingerne går i gang, blot at det vil ske i løbet af næste år. Det kan vi som moderne samfund ikke være bekendt. Vi kan ikke først love en løsning for sekundet efter at løbe fra løftet. Det er ikke det, vi forventer os og forstår ved et demokratisk samfund. Det er ikke sådan, det skal fungere. Vi forventer, at vores lokale folketingsmedlemmer - Mølbæk, Malte og Michael - nu går aktivt ind i kampen for at sikre deres lokale vælgere den løsning, de er blevet lovet. Dette gælder ikke mindst regeringsmedlemmet Malte Larsen.

Annonce