Annonce
Østjylland

Havnefesten er meget mere end pengene

Kasserer Vita Glad Petersen understreger, at målet med havnefesten i Bønnerup først og fremmest er nogle sjove dage for lokale og besøgende. Foto: PR
Målet med havnefesten i Bønnerup er først og fremmest nogle sjove dage for lokalområde og besøgende, siger kassereren hos arrangørerne.

Bønnerup: Regler betyder, at havnefesten i Bønnerup ikke må opbygge formue, og at eventuelt overskud skal bruges på velgørende formål i lokalområdet.

I fjor var skærpede krav fra brandmyndighederne med til at gøre et stort indhug i overskuddet. Forbedringerne af hallen kostede nemlig 100.000 kroner.

Der skal løbende investeres for overhovedet at kunne holde festen, siger et af havnefestens syv bestyrelsesmedlemmer, Vita Glad Petersen. Der er under festen gratis adgang på havnen, mens fortjenesten kommer fra salg af drikkevarer.

Hidtil har festen givet overskud hvert år. Det har givet mulighed for mindre tilskud til blandt andet Det maritime hus og til opstart af Bønnerupkalenderen og Bønnerup Kontakten.

Egentlig havde man annonceret dette års fest som 50-års jubilæum, men et nærmere tjek afslørede, at det først er til næste år.

Annonce

Havnefesten på Bønnerup Havn

Havnefesten holdes 11. - 14. juli på Bønnerup Havn med kræmmermarked og hoppeland fredag til søndag.

Der er gratis adgang på havnen.

Torsdag 11. juli holdes der gavebankospil.

Fredag 12. juli holdes der diskotek for børn og unge.

Lørdag 13. juli er der slupoptog, havneshow, livemusik og halbal.

Søndag 14. juli kan man opleve sildebord, veteranbiler- og knallerter, præcisionssejlads, piratbesøg og water-cross.

Lytter til familien

Vita er kasserer og bruger året rundt mange timer på arrangementet. På et tidspunkt luftede hun for familien tanken om at tage en pause fra bestyrelsesarbejdet, men det faldt ikke i god jord. Havnefesten giver meget tilbage til lokalområdet, og udgangspunktet er, at mest muligt handles lokalt.

Der samarbejdes også med sommerens fester i Gjerrild og Fjellerup.

- Vi har fælles annoncering og har fælles slush ice maskine med Gjerrild. Dem låner vi også hegn af, og folk fra Bønnerup tager til Gjerrild for at passe deres bar lørdag aften, ligesom der kommer en flok fra Gjerrild og hjælper os, siger Vita Glad Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce