Annonce
Kultur

Hedensted mangler kunstgræs og haltider til fodboldhold: U9-drenge må køre helt til Stouby fredag aften

Cheftræner for Hedensted Idrætsforenings U9-drenge, Morten Bødker, frygter, at hans spillere mister interessen for sporten. Privatfoto
Hedensted IF's U9-fodbolddrenge må til Stouby for at spille indendørs grundet fuldt bookede haller sene hverdagseftermiddage. Kunstgræs er også svært at tilgå, og derfor frygter træner for at miste spillere over vinteren.

Hedensted: Børn og unge får sværere og sværere ved at spille fodbold gennem vinterhalvåret i Hedensted. Befolkningstilvæksten fortsætter opad, hvilket de senere år har gjort idrætsforeningernes kamp om passende hal- og kunstgræstider til træningen svær.

Senest har godt 30 fodboldglade U9-drenge fra Hedensted IF fået at vide, at de skal helt til Stouby om fredagen kl. 16-18 for at træne indendørs.

- Det er jo ikke optimalt. Både forældre og vi trænere oplever problemer med at skulle nå så tidligt til Stouby. Og når græsset udendørs først bliver mudret og frossent, er det umuligt for børnene at spille uden kunstgræs, fortæller Morten Bødker, cheftræneren for Hedensted IF-U9-drengeholdet, der er bekymret for, at de unge spillere så mister fodboldinteressen.

Annonce

Han bakkes op af klubbens mangeårige kamp- og banefordeler, Preben Skou Nielsen:

- Det er en falliterklæring, at en stor by som Hedensted må sende unge spillere udenbys for at kunne træne.

Risikerer at miste medlemmer

Begge oplever de problemerne på nært hold, og begge ønsker flere muligheder fodboldholdene.

- Vi så efter coronanedlukningerne, hvor fodbolden holdt pause, hvordan børnene vendte tilbage dovne og ude af form. Vi er ikke kun bange for at miste medlemmer, men også for, at børn og unge så ikke får rørt sig nok. Derfor er det vigtigt, at vi har mulighed for to træninger om ugen med kamp i weekender, slår Morten Bødker fast.

Hedensted IF's U9-fodbolddrenge kunne ikke få haltid til indendørstræning i Hedensted, så de skal til Stouby fredag aften. Privatfoto

Det største ønske er, at Hedensted får både en ny hal og en ny kunstgræsbane, hvor sidstnævnte muligvis er undervejs. Men det vil være nødvendigt, så de unge spillere ikke skal fragte sig til Daugård og Castberggård som tidligere tilfældet - eller som nu til Stouby.

- For nu har vi fundet en løsning på problemet. Det plejer vi også, men det bliver ikke nemmere. Det er ikke alle forældre, der kan blive ved med at køre børnene til træning, så vi ville jo helst, at det lå i cykelafstand, siger U9-cheftræneren.

- Det skal helst være nemt at holde en fritidsbeskæftigelse ved lige. Ellers er jeg bange for, at børnene falder fra.

Annonce

Kun sene tider tilbage

Haltiderne er ifølge Morten Bødker området, hvor han oplever det største pres. Leder af hallerne under Hedensted Centret, Michael Christensen, kan også bekræfte, at der er helt booket op fra kl. 16-19, da børn normalt spiller fodbold. Kun efter kl. 20 er der lidt huller.

Hverken Morten Bødker eller Preben Skou Nielsen ønsker dog at have børn til at træne sent - eller tage tid fra andre foreninger og sportsgrene.

- Idrætsgrene, som kun kan finde sted indendørs, skal selvfølgelig have plads til dét. Det er en fair politisk beslutning, at de har førsteret til haltiderne. Det er bare ærgerligt for vores spillere, mener Hedensted IF-banefordeleren.

Annonce

Rammer andre foreninger

Når fodboldholdene bliver presset ud af Hedensted for at finde tider til indendørs fodbold, ender det med at skubbe problemet videre. For foreninger i andre haller skal jo også have deres haltid.

- Så er det vores medlemmer eller deres medlemmer, der er vigtigst? Det kan man jo ikke stå og vælge imellem, griner Morten Bødker lidt opgivende.

- Hallerne er samarbejdsvillige, foreningerne imellem er samarbejdsvillige, forældrene er samarbejdsvillige. Men der er simpelthen ikke nok plads til os alle uden en ny hal i Hedensted. Eller kunstgræsbane for den sags skyld.

Privatfoto

Han nævner dog, at det kun er et problem i vintersæsonen, ikke i sommerhalvåret.

- Men fodbold skal også kunne holdes ved lige over vinteren.

Annonce

Ikke behov for haller

Liselotte Hillestrøm (S), som er formand for udvalget for fritid og fællesskab, kan oplyse, at udvalget er klar over, at fodbolden er presset på udendørs kunstgræsanlæg og haltider. Ikke kun hos Hedensted IF, men også hos andre fodboldforeninger.

- Der er mange ting, der skal gå op, når sæsonen planlægges. Det er ikke altid nemt, og det er da ærgerligt, at et U9-hold ikke kan få den ønskede træningstid i Hedensted. Men fint, at de det er muligt i en af de mange andre haller i kommunen, siger hun.

Udvalgsformanden fortæller, at der endnu ikke har været politisk støtte til at udvide kapaciteten af kunstgræsbaner, og hun mener, at der for nu ikke er behov for flere traditionelle haller i kommunen.

- Jeg tror mere, at det er tiden til, at vi på idrætsområdet genopfrisker en samlende idrætspolitik. Det er mange år siden, at foreningerne og kommunen lavede den nuværende, forklarer Liselotte Hillestrøm om idrætspolitikken, der blandt andet indeholder tildelingsmodeller for tilskud, timetildeling m.m.

Lige nu er der tre traditionelle idrætshaller i Hedensted, samt en byhal indrettet som springcenter. Men kun én kommunal kunstgræsbane foruden de almindelige fodboldbaner.

En ny mindre kunstgræsbane kan dog blive til virkelighed i forbindelse med Hedensted Skoles kommende "ude-univers". Spørgsmålet er, om det er nok til at holde børnefodboldholdene beskæftigede gennem fremtidige vintre.

- Det er en falliterklæring, at en stor by som Hedensted må sende unge spillere udenbys for at kunne træne.

Preben Skou Nielsen, kamp- og banefordeler hos Hedensted IF
Annonce
Randers For abonnenter

Smitten breder sig blandt politikerne: Borgmester Torben Hansen er også ramt af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Med Greve på holdet havde det formentlig heddet top 3

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Alarm 112

Flere uheld end normalt: Kør forsigtigt det er glat

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Randers For abonnenter

Coronasmittet borgmester var til gallapremiere med små 300 gæster: Sådan vil filmens producer tackle situationen

Østjylland

Hovedvej var spærret: 84-årig kvinde dræbt i ulykke

Randers For abonnenter

Byrådet ramt af corona: Bjarne Overmark og Kasper Fuhr er isolerede og resten er blevet opfordret til test

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Randers

Meget fuld, råbende mand anholdt: Nægtede at forlade 7-Eleven

Randers For abonnenter

Sådan lyder dommen over Hvidsten-to'eren: Fantastisk flot film, men hvor er den dybere psykologiske vinkel?

Randers

Politiet søger vidner til cykelbrand ved Randers Station: - Undersøgelser tyder på påsat brand

Annonce