Annonce
Erhverv

Hedensted-virksomheder klarede sig godt gennem corona-krisen, nu udfordrer ny krise

Erhvervschef i Hedensted Kommune Carsten Steffensen glæder sig over, at Hedensteds virksomheder klarede sig godt gennem coronakrisen. Nu lurer ny krise i horisonten. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Under coronakrisen steg antallet af private arbejdspladser i Hedensted Kommune samlet set mere end i både Business Region Aarhus og i resten af landet. Men om væksten vil fortsætte, er erhvervschef tvivlende om.

Hedensted: Coronakrisen kradsede hårde i nogle dele af landet end andre.

Mens antallet af private arbejdspladser på landsplan faldt 1,6 procent i 2020, voksede antallet af arbejdspladser i Hedensted Kommune samme år med 310 arbejdspladser svarende til en stigning i antallet af arbejdspladser på 1,8 procent.

En udvikling, der på trods af fald i antallet af arbejdspladser under de to nedlukninger, der også lokalt gav udfordringer for særligt turismebranchen, fortsatte videre ind i 2021.

Annonce

Her kunne kommunen således konstatere en stigning i antallet af private arbejdspladser fra september 2019 til september 2021 på 6,8 procent. En vækst, der er væsentligt højere end tilfældet har været på både landsplan, hvor antallet af arbejdspladser i samme periode steg 2,3 procent, og i Region Business Region Aarhus, hvor stigningen lå på 3,3 procent.

Det fremgår af en nyligt offentliggjort rapport fra Business Region Aarhus.

Andre facts fra rapporten fra Business Region Aarhus

  • Antallet af private arbejdspladser i Hedensted Kommune er steget jævnt i perioden 2016 til 2020. I 2020 havde Hedensted 17.287 private arbejdspladser, hvilket er godt syv procent flere arbejdspladser end i 2016.
  • I samme periode er også antallet af virksomheder med hovedsæde i kommunen steget. I 2020 havde i alt 3.035 virksomheder hovedsæde i kommunen, hvilket var 75 flere end året før - svarende til en vækst på to og en halv procent.
  • Den klart største koncentration af arbejdspladser i kommunen findes inden for møbler og beklædning. Herefter følger områderne transport, energi og miljø samt bygge og bolig.

Et større forbrug

Spørger man erhvervschef i Hedensted Kommune Carsten Steffensen om hvorfor, lyder forklaringen på den erhvervssammensætning, som kommunen har.

- Mange virksomheder i kommunen er underleverandører i blandt andet maskinindustrien. Og under corona både hørte vi og så en bølge af virksomheder, der valgte at insource dele af deres produktion, der før lå i Asien, siger direktøren og tilføjer:

Vi er jo gået fra en krise til den næste,

Carsten Steffensen, erhvervschef i Hedensted Kommune

- Derudover har vi også mange virksomheder indenfor fødevarebranchen, der har været upåvirket eller endda ligefrem oplevet fremgang under corona, fordi vi spiste mere hjemme.

- Og så har vi også flere transport- og logistikvirksomheder samt webbutikker, der har nydt godt af et større forbrug med flere varer, der er blevet sendt hjem til folk, tilføjer erhvervschefen, der glæder sig over udviklingen.

Men om væksten i arbejdspladser vil fortsætte, er han mere tvivlende om.

Annonce

Håb om fastholdelse

- Vi er jo gået fra en krise til den næste, siger Carsten Steffensen.

- Så jeg vil sige det sådan, jeg ville blive meget overrasket, hvis vi ser en fortsat stigning. Tværtimod tænker jeg, at vi skal være godt tilfredse, hvis vi kan fastholde niveauet. Fordi for det første har vi ikke mange ledige hænder, så det gør det svært at skabe en stigning, og for det andet er der i øjeblikket store prisstigninger, særligt indenfor byggebranchen, siger han.

Dertil kommer forbrugernes købelyst, der også spiller ind, og som han i stigende grad oplever er aftaget, efter krigen i Ukraine brød ud og satte priser på hverdagsvarer op.

– Folk kan jo ikke både tanke biler og købe parasoller. Så der forsvinder noget købekraft alt andet lige, siger direktøren, der stadig har et håb og en tro på, at det kan lykkedes at fastholde de arbejdspladser, som er kommet til i de senere år.

Annonce

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce