Annonce
Erhverv

Heftig fremgang hos Makeen Energy: Omsætningen øget med 43 procent og antallet af ansatte med 30 procent

Makeen Energys administrerende direktør Anders C. Anderson ser et stort potentiale i datterselskabet Plastcon, der laver anlæg til omdannelse af affaldsplast til olie. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Randersvirksomheden, der er moderselskab for blandt andet Kosan Crisplant, har trods særlige udfordringer i et år præget af corona-pandemien øget både omsætning, indtjening og medarbejderstab.

Randers: Ved seneste årsskifte beskæftigede Makeen Energy, som har hovedsæde i det tidligere Vestas-domicil på Alsvej i Randers, i alt 1363 mennesker fordelt over det meste af kloden. Det var 311 flere end på samme tidspunkt året før, og udviklingen fortsætter.

- Langt størstedelen af de nye medarbejdere er operatører og driftsfolk på vores lokationer rundt om i verden. Men vi er også blevet flere her i Randers, siger administrerende direktør Anders C. Anderson.

I Randers er nyansættelserne først og fremmest sket i år, hvor de ansatte i løbet af første kvartal har fået en halv snes nye kolleger. Og der er flere på vej.

Annonce

- Lige nu søger vi ingeniører indenfor såvel rør og proces som el. Men det går faktisk lidt trægt. Tilsyneladende er der ikke mange, som enten er ledige eller klar til at skifte job, siger Anders C. Anderson.

Energi

Makeen Energy, der er saudiarabisk eget, beskæftiger sig, som navnet antyder, med energi. Selskabet er moderselskab for en række virksomheder, hvoraf den mest kendte nok er Kosan Crisplant, der udvikler, producerer, sælger og servicerer flaskegas og anlæg til at fylde gas på flasker.


Lige nu søger vi ingeniører indenfor såvel rør og proces som el. Men det går faktisk lidt trægt. Tilsyneladende er der ikke mange, som enten er ledige eller klar til at skifte job.

Anders C. Anderson, adm. direktør i Makeen Energy


Et nytilkomment selskab er Plastcon, der, som vi tidligere har omtalt, har udviklet et anlæg, der kan omdanne affaldsplast til olie.

- Ikke mindst Plastcon ser vi et stort potentiale i. Og faktisk har vi netop indgået kontrakt om at levere det første anlæg til en udenlandsk kunde, fortæller Anders C. Anderson.

Makeen Energy omsatte sidste år for i alt 1,26 milliarder kroner, hvilket var 43 procent mere end året før. Indtjeningen udviklede sig også i den gode retningen, således steg resultatet af den primære drift med knap ti procent til godt 92 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Annonce