Annonce
Randers

Heidie Grøn åbner salon hjemme i Vorup

Frisør Heidie Grøn tyvstarter med Karin Pedersen i frisørstolen få timer inden hendes Salon Grøn i Vorup torsdag tager mod sine første kunder. Foto: Morten Lund

Erfaren frisør bliver selvstændig med grøn frisørsalon på Skanderborggade

Annonce

RANDERS: Heidie Grøn har åbnet sin - grønne - frisørsalon hjemme hos sig selv i Vorup. De første tre dage er fra starten fuldt bookede, og flere kunder venter allerede på at komme under den miljørigtige saks og de miljørigtige farver - serveret med miljørigtig kaffe eller te. Som tilløb til sin nye salon har Heidie Grøn reklameret på Facebook, hun har uddelt flyers og har også Salon Grøns hjemmeside oppe at køre.

- Jeg har, siden jeg blev udlært for 13 år siden, arbejdet som frisør i en salon i Hammel. Men nu tager jeg springet og bliver selvstændig. Måske ikke det mest oplagte valg med to mindre børn - men på den anden side betyder det, at jeg fremover i højere grad bestemmer over min egen arbejdstid, siger hun.

Heidie Grøn har i sit arbejde selv oplevet allergiske reaktioner ved brugen af hårfarve og er kommet hjem fra arbejde med tungt hoved, så det er ingen tilfældighed, at hun vælger at indrette sig med sin grønne frisørsalon.

- Men det er også en trend. Der bliver flere og flere frisører, der har miljø og sundhed med i deres regnestykker. Selv om der stadig kun er en anden grøn frisør i Randers - udover mig. Og på landsplan er vi måske 40.

Der bliver flere og flere frisører, der har miljø og sundhed med i deres regnestykker. Selv om der stadig kun er en anden grøn frisør i Randers - udover mig. Og på landsplan er vi måske 40

Heidie Grøn, ejer af Salon Grøn
Annonce

Grøn kaffe, te og strøm

Og Salon Grøns miljø-opmærksomhed stopper ikke ved de hår-produkter, Heidie Grøns kunder bliver udsat for.

- Også vores kaffe og te er økologisk - og hele salonen kører på grøn strøm, fortæller hun.

Heidie Grøn understreger samtidig, at hun på ingen måde er hysterisk økologisk.

- Jeg er glad for, at min frisørsalon gør det bedre for miljøet, for mine kunder, for arbejdsmiljøet - og for mig selv. Men jeg håber da, at få alle typer mennesker som kunder: Unge og gamle, mænd, kvinder og børn. Jeg kender endnu ikke mine kunder, så jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal forvente. Men der bor mange børnefamilier her i kvarteret, og jeg kan se, at jeg allerede har mange børn i min salon, siger hun.

Annonce

Certificeret grøn

Salon Grøn dokumenterer sin grønne tilgang til frisørfaget med et par miljø-certifikater på væggen. Certifikater, der forudsætter et miljø-tjek en gang om året - og en tur på kursus hvert andet år. For at sikre, at frisøren løbende er inde i de grønne procedurer - og at der ikke sniger sig miljøbelastende produkter ind i salonens sortiment.

- Og det er ikke specielt kostbart at starte en grøn frisørsalon sammenlignet med en traditionel forretning. Hvilket også afspejler sig i mine priser, siger Heidie Grøn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce