Annonce
Randers

Hektisk, kaotisk og uvirkeligt

Sofie Lybæk går i 2.g på Randers Statsskole. Privatfoto
Reportage fra en virtuel skoledag på Randers Statsskole.

Randers: En skærende lyd afbryder stilheden. Lyden trænger uønsket ind gennem mine ører, og en irritation breder sig. Klokken er 7.45, og der er præcis 15 minutter til, at min første time starter. Inden da lukker jeg øjnene og tænker tilbage på den tid, hvor en lærer stod ved en tavle, og hvor man let kunne vende sig rundt, smile og snakke med sine venner.

Siden 12. marts har hverdagen stået på virtuel undervisning. Nu er skolehverdagen og fællesskabet erstattet af en skærm, hvor mine klassekammerater blot er initialer i et videomøde. I baggrunden kan jeg høre min lærer tale om fotosyntese og respiration, to vigtige processer i naturen, men i denne tid synes de ikke så vigtige. Mit blik undersøger hver en ting i lokalet, mens mine tanker uforstyrrede glider hen til nye områder. Lige så let som jeg formåede at åbne min computer, lige så let forsvandt min lærers stemme ud i horisonten. Inden jeg ved af det, er timen slut, og en halv times pause er tiltrængt.

Næste modul er idræt, så jeg skifter til idrætstøj for at begive mig ud i naturen. Den friske vind rammer mit ansigt som et pust i tilværelsen, og min krop fyldes af duften af forår og nyudsprungne planter. Mens mine øjne vænner sig til det rå lys fra solen, begynder min krop at bevæge sig hen ad vejen. Mine tanker om manglende eksamener, prøver og skole generelt skubbes væk og erstattes af en glæde over det danske vejr og den grønne natur.

Vi er alle i en ængstelig venteposition præget af uvished. Vores liv er sat på pause, men alligevel ikke helt. Vi skal fortsætte vores studium, men uden at fortsætte vores normale liv. Mine tanker om fremtiden, en anderledes sommerferie og ikke mindst længslen efter at vende tilbage til en normal hverdag stiger markant.

Med hastige skridt skynder jeg mig tilbage, tager et bad, og indenfor få minutter er jeg klar til næste modul. Inden da starter en brummen i et fjernt lokale. Lyden forstærkes gradvist, og til min frustration har min mor valgt at støvsuge midt i et danskmodul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce