Annonce
Randers

Hel by bakker op om hyggelig uhygge: Kom og bliv rigtig dejligt bange

På Møllevangsvej 61 i Haslund får man et godt gys, hvis man kigger forbi. Synes man, at det er uhyggeligt i dagslys, så bare vent til mørket falder på. Så er der projektører med rødt lys, der gør det endnu mere skræmmende, lyder det fra familien på adressen. Foto: Annelene Petersen
Blødende lig, rotter med røde øjne, behårede edderkopper på størrelse med schæferhunde, gravsten, skeletter og spøgelser. Her er der en familie, der går all in på halloween, og man må gerne komme og få et skræmmende nærkig på udsmykningen.
Annonce

Haslund: Lige om lidt fejrer vi halloween, et lån fra USA, hvor de hylder uhyggen, klæder sig ud og banker på døre for at få slik. Herhjemme har begivenheden for længst vundet indpas til stor fornøjelse for børn og barnlige sjæle. Og i Haslund er halloween en stor begivenhed.

I år skal der dog tænkes lidt anderledes, fordi coronavirussen er med som uvelkommen gæst, og derfor har sundhedsmyndighederne anbefalet, at man dropper at banke på hos folk.

Og det har fået folk i Haslund til at udtænke en alternativ slikjagt for børn lørdag 31. oktober.

Epicentret for halloween i Haslund er uden tvivl Møllevangsvej 61, hos familien Nybroe/Larsen. Mie Nybroe og Martin Larsen har i de seneste fem år købt og samlet effekter til huse, og når de udsmykker med skeletter, spøgelser, gravsten, rotter, edderkopper og andet uhyggeligt, ja, så gør de det med stil og går all in.

- Vi har en rigtig god veninde i USA, og hun er blevet vores halloween-pusher, siger Mie Nybroe, der end ikke tør gætte på, hvad udsmykningen står i af kroner og øre.

Annonce

Yndet udflugtsmål

Men en fest med at udsmykke har de, fornemmer man. Det er også et hit hos deres to børn på syv og 11 år. Og de er slet ikke bange for figurerne, som kravler og bølger sig omkring huset.

- De har også været vant til det, fra de var helt små, griner Martin Larsen.

Familiens hus er blevet et yndet udflugtsmål. Især i weekenden kommer der mange folk forbi, for lige at få et gysende, dejligt kig på al den uhyggelige pynt, som familien Nybroe/Larsen har stillet an med.


Vi har en rigtig god veninde i USA, og hun er blevet vores halloween-pusher.

Mie Nybroe, Haslund


Og opbakningen til halloween for børnene er stor i Haslund.

Mie Nybroe fortæller, at der sidste år var hele 120 børn for at tigge slik hos dem, og i alt 40 huse var med på et skattekort, som børnene fik udleveret. Så kunne børnene banke på steder, hvor beboerne var med på spøgen og ikke følte sig forstyrret af den udenlandske skik.

I år er halloween-arrangementet coronasikret ved at børnene går i grupper med andre børn, som de er vant til at være sammen med. Der skal ikke bankes på døre, men i stedet skal børnene samle bogstaver til at løse en rebus på et skattekort.

Når løsningen er klar, vanker der en godtepose til børnene, når de slutter af i halloween-huset på Møllevangsvej 61. Slikket er i øvrigt doneret af kirken, som i den grad er med på spøgen.

- Præsten tog kontakt til os for at høre, om ikke vi kunne lave lidt sammen, og det syntes vi var en rigtig god idé, lyder det fra den halloween-glade familie.

Annonce

Begynder i kirken

Begivenheden begynder i kirken med  gudstjeneste, hvor sognepræst Louise Krogh Raahede vil fortælle en uhyggelig historie til børnene.

- Altså ikke den vildeste gyser, men en historie om en dreng, der bor ved siden af en kirkegård. Budskabet er så at vi jo i kirken tror på det evige liv. Jeg synes, at det er vigtigt at tale med den stemme kirken har, for jeg tror jo ikke på spøgelser og genfærd. Men det er vigtigt at være med i fællesskabet og halloween er blevet en rigtig stor tradition her i Haslund. Og både jeg og hele menighedsrådet vil gerne være en del af livet i byen, siger Louise Krogh Raahede.

Efter gudstjenesten tændes der lys på gravstederne, inden børnene får et pølsehorn, en bolle og lidt at drikke, før de går på skattejagt i byen.

Der er i øvrigt opfordret til at folk bruger de penge, de ellers ville have brugt på slik, til at pynte lidt ekstra.

- Det er allerede ved at ske, men det kommer jo aldrig på højde med Mies hus, lyder det fra præsten, der har tænkt meget i at der skal holdes afstand, sprittes hænder af og i det hele taget holde begivenheden så smitte uvenlig som mulig.

- Og dagen efter er der jo de traditionelle allerhelgen-gudstjenester, hvor vi mindes de mennesker, vi har mistet i året, siger Louise Krogh Raahede. Hun minder om, at der skal tilmelding til gudstjenesterne.

Det kribler og krabler på huset i Haslund. Foto: Annelene Petersen
De to børn på henholdsvis syv og 11 år, der bor i huset, er ikke bange for udsmykningen, bedyrer de. Foto: Annelene Petersen
Mere uhyggeligt bliver det vel ikke. Skelet-edderkopper på vej ind i huset. Foto: Annelene Petersen
Her er en fisker, der har siddet vel længe. Og fangsten er også af ældre dato, ser det ud til. Foto: Annelene Petersen
Intet under, at huset er et yndet udflugtsmål i weekender, hvor mange nysgerrige kigger nærmere på udsmykningen. Foto: Annelene Petersen
Uhu, mon de skændes om, hvem der skal hente brænde om aftenen? Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Alle har brug for omsorg og nærhed

Randers FC For abonnenter

En mand af få ord: Spiller Carlgren på sidste vers i Randers FC?

Annonce