Annonce
Randers

Hele byen klæder sig i lyseblåt til pokalfinalen: Kæmpe opbakning til Randers FC

Det store lokalbrag i pokalfinalen står torsdag 13. maj i Aarhus mellem Randers FC og Sønderjyske. Erhvervslivet i Randers bakker op om byens fodboldhold og klæder hele byen i lyseblåt tirsdag, onsdag og torsdag i næste uge. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
For at heppe på hjemmeholdet i pokalfinalen Kristi himmelfartsdag i Aarhus går Randers Midtby all-in og klæder sig i hestenes farve, lyseblå. Bannere, balloner, flag, T-shirts og alt, hvad der kan lyse lyseblåt, vil ses i gader og på stræder hele tre dage i forbindelse med begivenheden.

Randers: Det lokale erhvervsliv, Randers Cityforening og Randers FC er gået sammen om at lade op til et brag af en pokalkamp Kristi himmelfartsdag i Aarhus, hvor Randers FC møder Sønderjyske.

Det går ud på at heppe på byens superligahold ved at lade den lyseblå farve dominere i bybilledet.

Hele byen bliver lyseblå i tre dage. I gader og stræder og butiksvinduer og de steder, der i forvejen lyser, opfordres til at lyse lyseblåt i anledningen.

Annonce

Faktisk begyndte det som en idé om at lade byen lyse lyseblåt, på samme måde som byen i februar lyste lysegrønt for at give håb i en mørk tid.

- Men så kom vi i tanke om, hvor sent det faktisk bliver mørkt nu, og så faldt den idé lidt til jorden. I stedet går vi sammen med Randers FC i gang med at pynte hele byen op i lyseblåt i butiksvinduer og i gågaden med merchandise fra Randers FC, med bannere, flag, balloner og med T-shirts til byens butiksansatte. Der er kæmpe opbakning, og vi giver den fuld hammer på pynt, siger citychef Mette Bræmer-Jensen, der tilføjer, at der allerede er 50 medlemmer af cityforeningen, der har meldt sig til opbakningen.

25 store bannere på vej

Der er blandt andet bestilt 25 store bannere, der efterfølgende kan bruges af fans, og der er store flag på vej, så begivenheden bliver ret synlig i Randers. Der bliver konkurrencer med præmier og privatpersoner er i øvrigt velkomne til at bidrage med blåt lys, hvis de på nogen måde kan, lyder det fra cityforeningen, der er koordinator på at få gjort Randers så lyseblåt som overhovedet muligt.

At selve kampen, der spilles torsdag 13. maj klokken 15 i Ceres Park i Aarhus,  holdes på en helligdag, hvor byens butiksliv holder lukket, gør ifølge Mette Bræmer-Jensen ikke så meget.

- Det er jo cafeer, der holder åbent, og folk kan jo gå en tur og se på alt det lyseblå i Randers, siger hun.

Vil man gerne være med, har gode ideer, effekter, penge eller andet, der kan bidrage til at gøre Randers endnu mere lyseblåt i dagene tirsdag 11., onsdag 12. og torsdag 13. maj, så kan man henvende sig til citychefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce