Annonce
Randers

Helsted-borgere kan glæde sig: Sundhedshus og større butik

Et lokalplanforslag skal bane vejen for flere nye tiltag i Helsted. Samtidig er der mange bolliger på vej i bydelen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Byrådet skal i dag behandle et forslag til lokalplan, der baner vejen for en udvidelse af Rema1000 og et helt nyt sundhedshus.

Helsted: Rema1000 i Helsted kan udvide. Samtidig kan der på grunden ved forretningen opføres en bygning på to etager, der blandt andet skal rumme et sundhedshus med lægepraksis samt forskellige behandlingstilbud.

Dét er en del af indholdet i et forslag til lokalplan, som byrådet i Randers skal behandle på mødet i dag, mandag.

Det er en af lægerne på Vestertorv i Randers, der godt kunne tænke sig at flytte sin praksis til Helsted, for at få mere plads.

Forslaget omfatter et område på knap en hektar. Rema1000 ligger på hjørnet mellem Hobrovej og Oust Møllevej, mens den vestlige del af området er bevokset.

Lokalplanforslaget giver mulighed for en udvidelse af den eksisterende dagligvarebutik fra 1.000 kvadratmeter til 1.200 kvadratmeter.

Annonce

Mange nye boliger på vej

Derudover rummer planen mulighed for ny bebyggelse på op til 1.800 kvadratmeter i to etager og i maksimalt 8,5 meters højde til kontor- og serviceerhverv som for eksempel sundhedshus, kontorarbejde, rådgivningsvirksomhed, administration og øvrige liberale erhverv. Der kan ikke etableres restauranter.

Og måske bliver der inden længere flere kunder til både dagligvarer og sundhedstilbud. På byrådsmødet skal politikerne også se nærmere på udviklingsudvalgets beslutning om at sætte gang i planlægningen af et nyt boligområde nord for Nordskellet i Helsted.

En privat bygherre vil opføre op til 169 boliger, fordelt på 138 tæt-lave boliger og udstykning af cirka 31 parcelhusgrunde. De tæt-lave boliger, der er tænkt til udlejning, skal være fra 65 til 125 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet: Flere indbrud gennem taget

Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Randers For abonnenter

Fødevarestyrelsen har siden februar haft fokus på at sanktionere chaufførerne mindre

Annonce