Annonce
Sport

Helsted rykker op i Jyllandsserien trods nederlag

Helsted er klar til Jyllandsserien efter en dramatisk eftermiddag. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Helsted skulle bruge hjælp fra Vivild for at oprykningen til Jyllandsserien var en realitet på QuickPot Park lørdag eftermiddag.

Randers: Helsted snuppede oprykningen til Jyllandsserien foran lokalrivalerne fra Kristrup trods nederlag på 0-2 hjemme mod DGL 2000 fra Aarhus.

Fest eller fiasko. Det var overskriften til kampen på Helsteds Facebookside, og det blev rammende for en kamp, som de grønne aldrig rigtig fik sat sig på. Det blev derfor nervepirrende for tilskuerne i det fremragende solskinsvejr på Quickpot Park.

Første halvleg var præget af tilbud til begge hold. Hjemmeholdets største chance faldt efter ti minutter, hvor et indlæg endte tæt under mål hos Mathias Klysner, der skød lige over.

Kort tid efter var hjemmeholdet decideret heldige med ikke at komme bagud. En DGL-spiller lagde en aflevering over Helsted-keeper Kian Poulsen, men bolden ramte stolpen.

Blot tre minutter senere kunne Kian Poulsen dog intet stille op, da gæsterne på en omstilling, lagde bolden over keeperen til pausestillingen 0-1. En kold spand vand i ansigtet på hjemmeholdets tilskuere.

I pausen blev der livligt drøftet scenarier for oprykning på tilskuerpladserne. Selvom hjemmeholdet var bagud, var der ingen fare, da Vivild førte 1-0 mod Kristrup. Det skulle der dog blive vendt op og ned på.

Kun syv minutter inde i anden halvleg synes Helsteds egne muligheder for at afgøre oprykningen som forpasset. Gæsterne spillede Helsted helt tynde i feltet og bragte sig foran med 2-0. Inden for samme periode var Kristrup også kommet foran med 2-1.

- Vi er bagud 0-2 efter en time og er meget tæt på en fiasko. Samtidigt kommer Kristrup foran efter at have været bagud. Og pludselig er Vivild så foran 3-2. Vi kaster alt frem, men intet lykkes for os i dag. Vi har virket låste i de sidste kampe, så der er nok gået lidt gummiben i den, sagde Helsted-træner Kasper Christiansen.

Efter 2-0-målet overlod gæsterne alt spillet til hjemmeholdet. Det til trods havde Helsted-spillerne umådelig svært ved at blive farlige foran mål.

Weekendens kampe

Helsted - DGL 2000 0-2 (0-1)

0-1 DGL 2000 (23.)

0-2 DGL 2000 (52.)

Kristrup - Vivild 2-3 (0-1)

0-1 Michael Jensen (19.)

1-1 Kasper Tolstrup (46.)

2-1 Richard Bertelsen (53.)

2-2 Emil Tolbod (77.)

2-3 Sebastian Stær (81.)

Kjellerup - Randers Freja 2-7

Vildbjerg - Vorup 5-0 (2-0)

Tak til Vivild

Som halvlegen skred frem var der på tilskuerpladserne mere og mere snak om liveopdateringen fra kampen mellem Kristrup og Vivild.

Der var derfor stor jubel på lægterne, da der indløb besked om, at Vivild havde udlignet og endnu mere jubel fire minutter senere, da Vivild kom foran 3-2.

Derfra løb tiden ud, og efter den endelige bekræftelse fra Kristrup Stadion kunne jublen bryde løs, mens champagnepropperne sprang på Quickpot Park.

- Oprykningen er kæmpestort. For fem år siden var Serie 3, det højeste klubben nogensinde har været i. Nu har vi tre hold i seniorafdelingen, selvom vi stadig er en ung klub, sagde Kasper Christiansen.

Cheftræneren fik den obligatoriske lufttur efter kampen, og det er ikke første gang.

- Da jeg overtog holdet lå vi i Serie 3 og havde en ambition om at rykke op i Serie 1 på et tidspunkt, mens Jyllandsserien var et drømmescenarie, fortsatte cheftræneren.

Hvorfor er det jer, der rykker op?

- Jeg synes, vi har været mest stabile undervejs i turneringen. Vi har det bedste topniveau. Nogle af de andre hold har bedre individualister, men jeg synes vi har det bedste hold. Det tror jeg, er udslagsgivende, sagde Kasper Christiansen.

- Det har været svært at se på kampene på det sidste, men vi træner godt. Dette efterår har med afstand været den bedste træningssæson, mens jeg har været i klubben. Vi træner både teknisk og taktisk på et højt niveau. Næsten alle spillere har været til rådighed i hele sæsonen. Dernæst har der ikke været mange afbud til træning. Spillerne har været sindssygt motiverede. Det niveau vil jeg betegne som Danmarksserietræning, så det er også en forklaring på oprykningen, sagde træneren.

Med oprykningen til Jyllandsserien kan Helsted se frem til at møde Vorup i næste sæson.

- Oprykningen kommer ikke til at revolutionere den måde, vi gør tingene på i dagligdagen. Vi skal blive ved med at udvikle vore unge spillere og gøre dem klar til holdet. Og så vil vi gerne være i top 2 i Randers. Derfor bliver det rigtig sjovt at møde Vorup, sagde Christiansen, der sluttede med en hilsen til Vivild.

- Det kan da godt være, at vi skal have sendt en SMS til Vivild som tak for hjælpen, sluttede han.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce