Annonce
Læserbrev

Helt kort … det her får konsekvenser

Læserbrev: Ja, sådan skrev medlem af Randers Byråd Frank Nørgaard i et Facebook-opslag på Nørrevangsskolens Facebook-side. Anledningen var, at skolen havde lavet et opslag, hvor der var et billede af en dreng fra 4. klasse.

Frank Nørgaards ophidselse skyldtes, at drengen var iført det tøj, man bruger, når man beder og er muslim.

Hvilke konsekvenser byrådsmedlem Frank Nørgaard tænker på kunne jo være rart at vide, men det har han, mig bekendt, endnu ikke oplyst.

Indtil videre har konsekvensen især været, at Dansk Folkeparti og især Frank Nørgaard er blevet godt og grundigt til grin over det ganske land.

Desværre bliver Randers Kommune også til grin, når et byrådsmedlem opfører sig så tåbeligt, og det er synd for kommunen.

Vi så det også i "frikadellesagen", hvor også hr. Nørgaard sørgede for at gøre vor dejlige kommune til grin i det øvrige Danmark.

Jeg synes faktisk, det er en smule synd for Frank Nørgaard, at han har så stort et had – eller måske er det uvidenhed – til alt, der ikke er "pæredansk", eller til mennesker, der ikke har grisefarvet hud.

Heldigvis har hele byrådet – på nær de tre medlemmer fra DF – taget kraftigt afstand fra Nørgaards udgydelser og givet skolen deres opbakning til at lave det, de er mestre i, nemlig at undervise.

Tidligere statsminister Poul Nyrup sagde det noget så fint – "Stuerene bliver Dansk Folkeparti aldrig" – og de ord er stadig gældende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce