Annonce
Randers

Helt nyt tilbud: Kreativ legeplads for teknik-tossede i Bjerregrav

Marius Houp fik hjælp af Peder Snebæk, der står i spidsen for Tech Klub til at komme i gang med at programmere og bygge med Lego education. Foto: www.jakoblerche.dk
Bjerregrav Esport Academy lancerede i sidste uge et nyt tiltag for børn og unge: Tech Klub. Her kan piger og drenge boltre sig med avanceret Lego, robotter, edison-køretøjer, droner, computere og meget mere.

Bjerregrav: En flok børn og unge stod og så lidt afventende ud, da instruktørerne i Tech Klub i Bjerregrav torsdag aften tog hul på allerførste klubaften for 10-18-årige. Det foregik i et klasselokale på Bjerregrav Skole, hvor splinternyt udstyr var stablet i kasser på bordene, mens Peder Snebæk, der står for det nye tilbud, havde travlt med at få netforbindelsen op at køre.

En af de andre instruktører, Jack Daae, bød velkommen og fortalte om alt det udstyr, der er til rådighed for klubben. Han arbejder til daglig med programmering og robotter, men syntes det er sjovt at kunne videregive noget af glæden ved at arbejde med disse ting til nye generationer.

- Vi er her også for at lege, sagde han om instruktørerne, der alle har viden om data, programmering og robotteknologi.

Så snart lågene var løftet af de mange kasser med edison-køretøjer, små robotter, droner og Lego af den helt avancerede slags, forsvandt genertheden og der blev sat gang i små og store projekter. Edison-køretøjer tumlede rundt på gulvet og fulgte de baner, de blev programmeret til. Computere blev sluttet til Lego-modeller, der snart snurrede og bevægede sig.

Philip Christensen var en af de unge, der fermt håndterede udfordringen med at få programmer på computeren og de mange Lego-dele til at arbejde sammen.

- Det er spændende at se, hvad man kan lave. Tidligere har jeg kun prøvet programmering, fortalte han.

Annonce

Kronjyllands Esport Academy

Tech Klub er et nyt tiltag, som Kronjyllands Esport Academy har oprettet.

Klubben er et fællesskab og samlingspunkt for børn, unge og på sigt voksne, med interesse for teknik, programmering og it.

Det nye tilbud har fået støtte fra Randers Kommunes Landsbypulje, Elrofonden og DGI Østjylland.

Klubben har to hold for henholdsvis juniorer seks til ti år, og youngsters mellem 11 og 18 år.

Kronjyllands Esport Academy er en forening med base i Bjerregrav, der samarbejder tæt med den lokale idræts- og boldklub Bjerregrav Boldklub.

Foreningen arbejder hårdt på at få lavet en tilbygning i forbindelse med Bjerregrav Hallen, hvor der kan etableres en supermoderne Esport facilitet.

Kronjyllands Esport Academy har helt moderne udstyr, så medlemmerne kan træne og dyste på maskiner der rummer det nyeste indenfor gaming.


Mini-droner og ny teknologi

- Vi bruger Pippi-princippet: Det her har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg godt finde ud af, understregede en af instruktørerne, Jesper Petry.

Snart svirrede en mini-drone ude på skolegangen, og de mange forskellige slags "legetøj" blev undersøgt og prøvet af.

Meningen er, at børnene og de unge i løbet af vintersæsonen skal prøve mange forskellige ting af, og blive fortrolige med ny teknologi og nye programmer. Alt sammen på en sjov måde, for det er deltagerne selv der bestemmer, hvad de gerne vil lege med.

På sidelinjen stod en række fædre, der havde kørt deres børn til den nye aktivitet, og lige ville se, hvad det handlede om.

Der var bred enighed om, at det kunne være en supergod ide med en "far-aften", eller en "forældre-aften" som det hurtigt blev rettet til. Og inden aftnen var slut, havde fædrene også fået fingrene i de mange spændende ting og sager.

Fremtidens kompetencer begynder her

- Vi er netop startet op i denne uge, og har et "prøveforløb" til og med november - for at vi kan prøve nogle ting lidt af, finde ud af niveauet, og hvordan det er at køre sådan et tiltag, fortalte Bjarke Nordentoft, der er formand for Kronjyllands Esport Academy.

Om mandagen er der lige nu seks børn, der mødes, og ti deltager om torsdagen, hvor de større børn og unge mødes. Der er plads til 10-12 deltagere på hvert hold.

Landsbypuljen i Randers Kommune, Elro Fonden og DGI Østjylland har støttet klubben økonomisk, så det har været muligt at købe mange spændende ting, der kan arbejdes med.

- Det handler i bund og grund om at dyrke en nysgerrighed overfor det tekniske, så de unge klædes bedst muligt på til at begå sig i en tid, hvor alting bliver mere og mere teknisk orienteret. Håbet er også, at flere af de unge vælger en decideret uddannelse indenfor de tekniske genrer, hvor der er mangel på kompetente medarbejdere.

- For os er det også virkelig vigtigt, at selvom vi gerne vil lære de unge noget - så skal det være sjovt. Det skal være de sjove elementer, der skal være bærende og drive læringen. Hvis vi kan være med til at gøre de unge mere nysgerrige og mindre bange for nye ting og ting de ikke har prøvet før, så tror vi på at vi skaber nogle mere innovative unge som i høj grad kan tilpasse sig fremtiden, mente formanden for foreningen.

- Vi er egentlig en esportsforening, men vi så en nærtliggende "genre" som vi synes mangler at blive dyrket i højere grad. Rigtig mange unge interesserer sig for teknik, men har ikke et sted at mødes, voksne der kan støtte og udvikle dem eller de dyre og nødvendige rekvisitter, og det vil vi gerne ændre på, sagde Bjarke Nordentoft.

Emma Grace Uldal (th) og Lærke Felinni syntes det var sjovt at lave baner til de små edison-køretøjer og programmere dem til at køre "mod" hinanden. Foto: www.jakoblerche.dk
Jack Daae er instruktør, og Philip Christensen er en af de unge, der synes det er sjovt at arbejde med programmering og robotteknologi. Foto: www.jakoblerche.dk
De små edison-køretøjer blev programmeret ved hjælp af stregkoder, og så gik det ellers derudaf. Foto: www.jakoblerche.dk
Tech Klubben har masser af grej, blandt andet computere, droner og robotter. Foto: www.jakoblerche.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce