Annonce
Randers

Hemmelige skolepapirer: Kommunaldirektøren angrebet af tavshed

<p>Her ses Hans Nicolaisen til det sidste byrådsmøde. Ved siden af sidder borgmester Claus Omann Jensen (v)</p>

Kommunaldirketør Hans Nikolaisens ordforråd er i dag indskrænket til to: Ingen kommentar

Kommunaldirektør i Randers, Hans Nikolaisen, har forskanset sig bag en mur af tavshed.

Det sker efter, at Beboerlisten og Velfærdslisten har krævet ham og to andre ledende embedsmænd suspenderet. Kravet er en reaktion på en mail fra kommunaldirektøren søndag aften, hvori han erkender, at der har været delt papirer ud til en kreds af byrådsflertallet bag skolestreuktur-planenerne. Papirer, som oppositionen er blevet nægtet aktindsgit i med den begrundelse, at de ikke findes - at der ikke har været delt papirer ud overhovedet.

Hvad er din reaktion på, at Beboerlisten og Velfærdslisten kræver dig suspenderet?

»Ingen kommentarer.«

Kan du så uddybe din besked til byrådet om de papirer, som viser sig alligevel at have været delt ud?

»Ingen kommentar.«

Godt så. Men så har jeg nogle konkrete spørgsmål til det, du skriver i mailen. Vil du besvare dem?

»Ingen kommentar:«

Kan du så i det mindste forklare hvorfor, du ikke vil svare eller kommentere på sagen?

»Ingen kommentarer.«

Sagen udspringer af, at Beboerlisten, Velfærdslisten og Radikale Venstre ad flere omgange har ytret ønske om at få indsigt i de papirer, man mener må have væeret på bordet i de mange forberedende møder, som forvaltningen har haft med de 26 mandater fra Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og indtil i fredags også Konservative.

De tre oppositionspartier har svært ved at forestille sig de mange møder afviklet uden et eneste papir på bordet, og har gjort gældende at alle partier i byrådet skal have lige adgang til den information, der ligger i en sag, der skal munde ud i en byrådsbeslutning. Men de er blevet afvist med den begrundelse, at embedsfolkene udelukkende har givet mundtlig orientering.

Den forklaring holdt ikke helt vand, fremgår det af den orientering, som kommunaldirektøren nu har givet byrådsmedlemmerne.

Her holder han både sig selv og borgmesteren ansvarsfri og tilkendegiver, at i to tilfælde har sekretariatschefen i skoleforvaltningen, uden hans vidende, udleveret papirer på et møde - og samlet dem ind igen ved mødets ophør.

Kommunaldirektøren skriver, at det nu er blevet oplyst, »at der i uge 27 i sommerferien blev afholdt møde i den socialdemokratiske byrådsgruppe. Forvaltningen blev anmodet om at deltage i mødet. Borgmesteren havde ferie, og det samme var tilfældet for ledelsen i forvaltningen. Sekretariatschefen for Børn, Skole og Kulturforvaltningen blev på den baggrund anmodet om at deltage i mødet, og udleverede papirkopier af (...) plancher om det udkast til skolestruktur, som forvaltningen arbejdede med på dette tidspunkt. Kopierne blev afleveret tilbage inden mødets afslutning. Der blev få dage senere afholdt en tilsvarende gennemgang for yderligere et medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe.«

»Det har ikke tidligere været oplyst overfor borgmesteren, kommunaldirektøren eller direktøren for Børn, skole og kultur, at der har været udleveret materiale til enkelte byrådsmedlemmer. Forvaltningen vil øjeblikkelig informere Statsforvaltningen om ovenstående.«

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce