Annonce
Østjylland

Her bliver der udstykket 53 byggegrunde: Børnehave og vuggestue ligger lige ved siden af

Om få år vil der formentlig begynde at stå nybyggede huse klar her på græsarealet ved siden af Børnehaven Landsbyen lige uden for Grenaa. Norddjurs Kommune vil gerne udstykke 53 parcelhusgrunde. Foto: Anders Tilsted
Det er planen at udstykke 53 parcelhusgrunde lige uden for Grenaa, og grundene kommer til at ligge få meter fra både børnehave og vuggestue.

Grenaa: Hvis du overvejer at bygge nyt hus i Grenaa, skal du måske kigge lidt nærmere på området ved Vester Hesseldal ved den tidligere flygtningelandsby lige uden for byen.

Norddjurs Kommune er nemlig i gang med at ændre lokalplanen, så man kan udstykke 53 parcelhusgrunde på et 8,8 hektar stort græsareal, som kommunen ejer.

Grundene kan være ekstra interessante for børnefamilier, fordi de kommer til at ligge lige ved siden af Børnehaven Landsbyen, den private vuggestue Mejsereden samt Gæstedagplejen. Udstykningen ligger over for det forholdsvis nye boligområde Møgelbjerg.

Annonce

- Alle grundene på Møgelbjerg er ved at være solgt, og vi vil jo gerne have nye grunde klar, som vi kan sælge. Her er området ved Vester Hesseldal helt oplagt, og det har en god beliggenhed tæt på både by og natur, siger formand for kommunens Miljø- og Teknikudvalg, Jens Meilvang (L).

Udstykningen kommer til at ligge inden for de stiplede linjer ved Mellemstrupvej og Vester Hesseldal i Grenaa. Tegning: Norddjurs Kommune

Husbyggeri kan gå i gang om halvandet år

Størrelsen på parcelhusgrundene bliver fra 700 kvadratmeter til 1400 kvadratmeter, og priserne er ikke fastlagt endnu.

Planen er, at byrådet vedtager lokalplanen i slutningen af maj, og det forventes, at beslutningen glider igennem uden problemer. Derefter skal man til at kigge på byggemodning af en del af arealet, hvor der skal etableres veje, stier, regnvandsbassin og så videre.

Salget af grundene bliver delt op i etaper, og et godt bud er, at de første grunde kan blive sat til salg i slutningen af i år, og at man kan begynde at bygge huse i slutningen af næste år. Prisen for at få byggemodnet første etape bliver på over 10 millioner kroner, og den samlede pris for at få byggemodnet hele området bliver på over 20 millioner kroner.

Annonce

Forældre er bekymrede for trafikken

Lokalplanen har været i høring, hvor forældre til børn i Børnehaven Landsbyen samt bestyrelsen i Vuggestuen Mejsereden har givet udtryk for, at de ikke synes, det er en god ide, at indgangen til det nye boligområde skal være ved den ret lille vej - Vester Hesseldal.

- Jeg er megabekymret for, hvordan vejen skal kunne klare, at vi skal til at dele den med et helt nyt boligområde. Det er jo ikke kun bilerne til de nye boliger, men også den meget tunge trafik, der vil komme, når der skal bygges nye huse, står der i et af høringssvarene fra en forælder.

Forældrene vil gerne have, at indgangen til det nye boligområde bliver ude fra den trafikerede Mellemstrupvej. Det siger kommunen dog nej til, da man vurderer, at en ændring vil forringe trafiksikkerheden på Mellemstrupvej og gøre boligområdet mindre attraktivt.

Det er i stedet planen at gøre vejen ved Vester Hesseldal bredere, og ud fra forældrenes høringssvar har man valgt at udvide gang- og cykelstierne ind til daginstitutionerne.

Annonce

Stor interesse for at bygge nyt

Det kommer formentlig til at tage en del år, før alle grundene i det nye boligområde er solgt. Men Jens Meilvang er fortrøstningsfuld.

Formanden for kommunens miljø- og teknikudvalg, Jens Meilvang (L), ser frem til, at kommunen kan begynde at sælge parcelhusgrunde ved Vester Hesseldal.

- Tiden må vise, hvor hurtigt det kommer til at gå. Men uanset hvad er det vigtigt for os at få gang i udstykningen, så vi har grunde at tilbyde. Vi fornemmer også, at der er stor interesse for at bygge nyt i Grenaa og i andre byer i kommunen, fortæller han.

På en lille del af det 8,8 hektar store område ligger der en gård - Mellemgården. Den er ejet af Norddjurs Kommune og bruges som et aktivitetstilbud til borgere med særlige behov. På trods af den nye lokalplan  og de kommende parcelhusgrunde kan Mellemgården sagtens fortsætte.

I de kommende år vil der komme godt gang i byggeriet ved Vester Hesseldal. For om nogle år er det også planen at bygge et nyt demenscenter ved indkørslen til vejen.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce